ADANA'da 21 yaşındaki Ebubekir Şahin ile 19 yaşındaki Sinan Aslan, üniversite öğrencisi olan arkadaşları 20 yaşındaki Mithat Çulcu'yu İstanbul'a yolcu etmek için otogara giderken, iddiaya göre yolda tartıştıkları 26 yaşındaki Ercan Doğan'ı göğsünden bıçaklayarak öldürdü. Hareket saatinden 10 dakika önce meydana gelen olay yüzünden Mithat Çulcu otobüsü kaçırdı, şüpheliler polisin güvenlik kamera kayıtlarını incelemesiyle yakalandı.

Olay, geçen 20 Ekim'de saat 23.20'de meydana geldi. Üniversite öğrencisi olan Mithat Çulcu, 9 günlük bayram tatili sonrasında eğitim gördüğü İstanbul'a yola çıktı. Çulcu'yu yolcu etmek isteyen arkadaşları Ebubekir Şahin ile Sinan Aslan da gençle birlikte otogara geldi. Biletini alan Çulcu, hareket saatini beklerken, otogar karşısında bulunan bir kafeteryaya gidip alkol aldı. Hareketine 10 dakika kala da yolcu peronlarının bulunduğu bölüme doğru yürümeye başladılar.

D-400 Karayolu'ndan karşıya geçmeye çalışan 3 arkadaş, Ercan Doğan ile karşılaştı. Yol verme ve omuz vurma yüzünden gençler arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine iddiaya göre Ebubekir Şahin yanında taşıdığı bıçağı çekip Ercan Doğan'a sapladı. Ağır yaralanan Ercan Doğan, ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Ercan Doğan doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Kavga yüzünden otobüsü kaçıran Mithat Çulcu ve arkadaşları olay yerinden kaçtı.

Cinayeti araştıran ve görgü tanığı bulamayan polis, otogar ile çevredeki işyerlerinin güvenlik kamera kayıtlarını topladı. 125 kameranın kayıtlarını 5 gün boyunca aralıksız inceleyıp bilet alanlardan, olay saatinde otobüslere binen yolculara kadar bir çok ayrıntı incelendi. Ekiplerin yaptığı çalışma sonrasında Ebubekir Şahin, Mithat Çulcu ve Sinan Aslan'ın cinayete karıştıkları belirlendi.

Operasyon düzenleyen polis, cinayet şüphelisi 3 genci gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları yapılan şüphelilerden Ebubekir Şahin, Ercan Doğan'ı öldürdüğünü itiraf etti. Suç aleti bıçak, D-400 Karayolu üzerindeki atık su mazgalının içende bulundu. Cinayeti içtikleri alkolün etkisi ile işlediklerini belirten Mithat Çulcu'nun, "Ben üniversite öğrencisiyim. Otobüsün hareketine 10 dakika vardı, keşke hiç tartışmaya girmeseydik. Şimdi böyle olmazdı" diye ifade verdiği öğrenildi.

Şüpheliler, sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.