ERZURUM'da cadde ortasında kimliğini vermeyen arkadaşını korumak isteyen bir kişi, polise direnince güçlükle gözaltına alındı.
Olay bugün saat 14.30'da merkez Yakutiye ilçesinin Çaykara Caddesi'nde meydana geldi. Yakut Plaza iş merkezi önünde bekleyen bir genci durduran Polis, Genel Bilgi Toplama (GBT) için kimliğini istedi. Kimliğini polise vermemekte direnen gence, çevreden gelen bir grup arkadaşı da destek verdi. Bunun üzerine polislerle gençler arasında tartışma çıktı.
Gruptan bir genç arkadaşını polislerin elinden alamayınca sinirlenip iş merkezinin duvarına kafa attı. İş merkezinden dışarı çıkan ve polislerle tartışmaya devam eden 2 genç ise ekip otosuna binmek istemeyince, arbede yaşandı. Polis merkezinden gelen ekiplerin gençleri gözaltına almakta zorlanması üzerine bu kez Yunus Timi'nden yardım istendi. Polisler, kimliğini vermemekte direnen genci kelepçe takarak etkisiz hale getirdi. Polise karşı koyan diğer bir genç ise polisin sert müdahalesiyle karşılaştı, zorla ekip otosuna bindirildi. Bir polis memuru çıkan arbede de elinden yaralandı.
Olayla ilgili bir açıklama yapılmadı.