Mehmet YİRUN / ÇORLU(Tekirdağ), () - TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi’nde kaza yaptıktan sonra arkadaşlarını araç içinde bırakan ve hastaneye giderek tedavi olan sürücü 21 yaşındaki Özkan Can, taburcu edilmesinin ardından gözaltına alınarak mahkemeye sevk edildi. İfadesinde kazayı hatırlamadığı için söylemediğini savunan Can, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, kazada ölen aynı yaştaki Aycan Samancı ise toprağa verildi.
Ramazan Bayramının 2’nci günü Çorlu- Tekirdağ yolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında Özkan Can, kullandığı 59 TL 074 plakalı otomobille su kanalına uçtu. Kazadan hafif yaralı olarak kurtulan Can, araç içerisindeki arkadaşları Aycan Samancı, Mehmet Can Yavaş, Abdullah Erdoğan’ı bırakıp hastaneye tedavi olmaya gitti. Önce dövüldüğünü, yaklaşık 2 saat sonra ise kaza yaptığını anlatan Can’ın ifadesi doğrultusunda araç içerisinde Aycan Samancı ölü olarak, diğer arkadaşları Mehmet Can Yavaş ve Abdullah Erdoğan ise yaralı olarak bulundu.
TUTUKSUZ YARGILANACAK
Dün hastanedeki tedavisi tamamlanan otomobil sürücüsü Özkan Can, polis ekiplerince gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde kazayı hatırlamadığı için söylemediğini savunan Can, taksirle ölüme neden olmak suçundan savcılığa sevk edildi. Can, savcılık sorgusunun ardından ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi mahkemeye tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
SAMANCI TOPRAĞA VERİLDİ
Kazada hayatını kaybeden Aycan Samancı ise dün ikindi vakti Merkez Garaj Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığında toprağa verildi. Kasım ayında askere gitmek için hazırlık yaptığı belirntilen Samancı’nın tabutunun üzerine Türk bayrağı motifleri olan tülbent örtüldü.
FOTOĞRAFLI