Salih ÜÇTEPE/ ADANA, () - ADANA'da 36 yaşındaki Tansel Kaya, Tarihi Taş Köprü üzerine gelerek bir arkadaşını aradı. Ağlayarak intihar edeceğini söyleyen Kaya, arkadaşının çabalarına rağmen Seyhan Nehrine atlayarak intihar etti.
Olay, saat 20.40 sıralarında Seyhan Nehri üzerinde bulunan Tarihi Taş Köprü'de meydana geldi. Bir tüp fabrikasında şoför olarak çalışan evli ve iki çocuk babası Tansel Kaya, öğleden sonra diş doktoruna gideceğini söyleyerek iş yerinden izin aldı. Akşam Tarihi Taş Köprü'ye giden Kaya, aynı iş yerinde çalışan arkadaşı Mehmet Salih Subaşı isimli arkadaşını arayarak Taş Köprü'den atlayarak intihar edeceğini söyledi. Subaşı, bir yandan Kaya ile telefonda konuşarak ikna etmeye çalışırken bir yandan da aracıyla Taş Köprü'ye doğru harekete geçti. Kaya, arkadaşının tüm ikna çabalarına rağmen kendini Seyhan Nehri'ne attı. Bir süre suda çırpınan Kaya, daha sonra hareketsiz olarak suda süzülmeye başladı. Olayı gören vatandaşlarının ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.
20 DAKİKA KALP MASAJI SONUÇ VERMEDİ
Olay yerine ulaşan polis ekipleri, Kaya'nın süzüldüğünü görünce araçlarında bulunan can simitlerini attı. Bölgede bulunan bir kayıkçı suda süzülen kişiyi kayığa alarak kıyıya çıkardı. Bölgede hazır bulunan sağlık ekipleri, yaklaşık yarım saat boyunca suda kalan Kaya'yı hayata döndürmek için 20 dakika boyunca kalp masajı yaptı. Ambulansla hastaneye kaldırılırken de kalp masajı devam edilen Kaya, hayata döndürülemedi. Olay sonrası Kaya'nın cesedi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken Kaya'nın 6 ay önce bebeği olduğu öğrenildi.
'HERHANGİ BİR SORUNU YOKTU'
Kaya'nın aradığı arkadaşı Mehmet Salih Subaşı, kendisini aradığında ağladığını söyleyerek, "Beni anlasan bir tek sen anlarsın dedi. Bir ablam anlıyor bir sen anlıyorsun intihar edeceğim dedi. Ben hem yoldayım geliyorum, hem telefonla konuşuyorum ikna etmeye çalışıyorum. Ben kendimi atacağım dedi. Kimle sorunun var dedim, ailenle mi işinle mi. Kimseyle bir sıkıntısı yok, ailesiyle bir sıkıntısı yok, işi iyi. Telefonda konuşurken bağırdı atladı sonra telefon meşgule düştü" diye yaşananları anlattı.
İNTİHAR EDENİ YEĞENİ SANAN KADIN FENALIK GEÇİRDİ
Kaya'nın nehir kıyısında sedye ile ambulansa götürüldüğü sırada olayın intihar olduğunu gören Gülseren Altan isimli bir kadın, intihar eden kişinin 3 gündür haber alamadıkları yeğeni 27 yaşındaki Mustafa Altan olduğunu sanınca kısa süreli baygınlık geçirdi. İntihar eden kişinin adının Tansel Kaya, olduğunu öğrenen kadın rahat bir nefes alırken yeğeni Mehmet Altan'a 3 gündür ulaşamadıklarını, otobüste ambulansı görünce otobüsden hemen indiğini belirtti.

SÜ (SÜ/RT) (FOTOĞRAFLI)