SAMSUN'da arkadaşı Mehmet Dumanoğlu'nu (43) küfür ettiği gerekçesiyle başına taşla vurarak öldüren İbrahim Memiş (40), 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Memiş, duruşmada, "İstemediğim bir olay yaşandı, ailesinin affına sığınıyorum" dedi.
Canik ilçesinde geçtiğimiz Şubat ayında meydana gelen olayda, iddialara göre evli ve 4 çocuk babası Mehmet Dumanoğlu, arkadaşları İbrahim Memiş, İsmail Aymaz (22) ve Ercan Küçük (23) ile buluşarak ilçeye bağlı Yukarıavdan köyüne gitti. 4 kişi, boş bir arazide alkol alıp sohbet etmeye başladı. Bir süre sonra yol kenarına tuvalet ihtiyacını karşılayan Mehmet Dumaoğlu ile Memiş arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Dumanoğlu, Memiş'in eşine ve çocuklarına küfür edince aralarında kavga çıktı. Kavga sırasında İbrahim Memiş, Dumanoğlu'nun kafasına taşla vurarak öldürdü. Cesedi de olay yerinde bırakıp diğer arkadaşlarıyla birlikte kaçtı.
Sabah bir vatandaş cesedi görüp jandarmaya haber verdi. Başlattılan soruşturmanın ardından yakalanan Memiş, Aymaz ve Küçük tutuklanarak cezaevine gönderildi. Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargımalar sırasında Küçük ve Aymaz, üzerlerine atılan suç vasfının değişme olasılığı dikkate alınarak 6 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. Son kez hakim karşısına çıkan ve müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan İbrahim Memiş, "Çok pişmanım, çok üzgünüm. İstemediğim bir olay yaşandı, ailesinin affına sığınıyorum" dedi.
Mahkeme, sanığa 17 yıl hapis cezası verirken, tutuksuz yargılanan İsmail Aymaz ve Ercan Küçük ise beraat etti.