ZONGULDAK'ın Kozlu Beldesi'nde, birlikte alkol alırken tartıştığı arkadaşı 23 yaşındaki Ertuğrul Dinçman'ı bıçaklayarak öldüren maden işçisi 30 yaşındaki Ergin Arslankaya, tutuklu yargılandığı davada 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, geçen Nisan ayında meydana geldi. Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda maden işçisi olarak çalışan, boş zamanlarında ise bir arkadaşına oto tamirci dükkanında yardım eden evli ve 3 çocuk babası Ergin Arslankaya, boş bir arazide birlikte alkol alırken Ertuğrul Dinçman ile tartıştı. Tartışma sırasında üzerindeki bıçağı çıkaran Arslankaya, Dinçmanı'ı bıçakladı. Ağır yaralanan Dinçman, kaldırıldığı Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
Olayın ardından polise teslim olarak tutuklanan Arslankaya hakkında, 'Kasten adam öldürme' suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Zonguldak 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmalarda kendisini savunan Arslankaya, "Oto tamirci dükkanında Ertuğrul Dinçman'ın bir arkadaşına iş yapmıştık. Paranın tamamını alamadık. Ertuğrul, 'Onları rahat bırakacaksın, onlara yanlış yapma, kafanı koparırım' diyerek beni sürekli tehdit ediyordu. Gece de konuşurken küfür edip yumruk attı. Bana saldırınca bıçakladım. Kendimi korumak için bıçağı çıkardım" dedi.
Bugün görülen karar duruşmasında da cinayeti işlediği için pişman olduğunu söyleyen Arslankaya, önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, daha sonra cinayeti ağır tahrik altında işlediği kanaatine vardığı Arslankaya'nın cezasını, duruşmalardaki iyi halini de gözeterek 15 yıla indirdi.