Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de 12 Aralık 2013 tarihinde arkadaşı 20 yaşındaki Mahir Akan'ı pompalı tüfekle başından vurarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan 19 yaşındaki Abdülaziz Yiğit, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Güllük Mahallesi Tarlayüzü Sokak'ta meydana gelen olayda, Mahir Akar günlük kiralanan dairede başından pompalı tüfekle vurularak öldürülmüş halde bulundu. Polisin yaptığı araştırma sonucunda Akan'ın cinayet şüphelisi olarak, arkadaşı Abdülaziz Yiğit yakalanıp gözaltına alındı. Yiğit, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan karar duruşmasında kendini savunan sanık Abdülaziz Yiğit, olayın kaza sonucu meydana geldiğini öne sürdü. Ölen Mahir Arıkan ile birlikte günlük daire kiraladıklarını anlatan Abdülaziz Yiğit, "Dairede koltuğun altında bir pompalı tüfek bulduk. Mahir tüfeği eline aldı. Doldur boşalt yaptı, bana doğrulttu, patlamadı. Sonra tüfeği ben aldım, tetiğe bastım tüfek birden ateş aldı. Karşımda cep telefonuyla kız arkadaşı ile konuşan Mahir kafasından vuruldu. Mahir benim kardeşim gibiydi. Pişmanım. Böyle bir olay olmasaydı iyiydi. Kaderimizde bu yazılıymış. Kardeşim bir kere öldü ama ben her gün ölüyorum" dedi. 

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Abdülaziz Yiğit'i önce ömür boyu hapis, ardından duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurup, cinayeti de kasten işlemediğine kanaat getirerek 25 yıl hapis cezasına çarptırdı.   (FOTOĞRAFLI)