KARABÜK'ün Bulak Köyü'nde Halim Akkaya, arı kovanlarına zarar veren ayı ile başedebilmek için bahçenin etrafına güvenlik kamera sistemi kurdu. Ayının gelip çıtalardaki balı yediğini güvenlik kamerasından fark eden Halim Akkaya, kuru sıkı tabanca ile havaya ateş açtı. Korkan ayının ağaca tırmanarak bahçe çitinden atlayıp kaçması kameraya yansıdı.
Karabük'te güvenlik sistemi üzerine işyeri bulunan Halim Akkaya'nın, Bulak Köyü'ndeki evine yaklaşık 150 metre uzaklıkta bulunan bahçesindeki arı kovanlarına 9 gün önce ayı dadandı. Akkaya, arı kovanlarından birini parçalayarak peteklerdeki balı yiyen ayı için bahçenin etrafına güvenlik kamerası yerleştirdi. Sonraki günlerde de bahçeye gelen ayı, çıtalardaki balı yerken güvenlik kamerasına yansıdı. Ayının geldiğini evdeki monitörden fark eden Halim Akkaya, dışarıya çıkıp kuru sıkı tabanca ile havaya ateş açtı. Korkan ayının ağaca tırmanarak bahçe çitinden atlayıp kaçması kameraya yansıdı. Ancak ayı daha sonra da bahçeye gelmeye devam etti. Bunun üzerine Akkaya, bahçenin etrafına elektrikli çit çekti.
Halim Akkaya, ilk defa 9 gün önce bahçeye gelen ayının bir arı kovanını parçalayıp 8 çıta balı yediğini söyledi. Ayı ile başedemeyince güvenlik kamerası ve elektrikli çit kurduğunu anlatan Akkaya, şunları kaydetti:
"Güvenlik kamerasını kurunca evde monitörlerin başında nöbet tutmaya başladık. Bu nöbet 5-6 gün sürdü. Ayı her akşam gece saatlerinde düzenli olarak geldi. Biz de kuru sıkı tabanca ile ateş ederek ayıyı kaçırmaya çalıştık. Sonrasında baktık ki düzen tuturan ayı ile baş edemeyeceğimizi anlayınca bahçemizin etrafına elektrikli çit yaptık. Ayı 2 gündür bahçeye uğramadı."
Halim Akkaya'nın babası Halil Akkaya ise ayı için 6-7 gün nöbet tuttuklarını, elektrikli çit çektikten sonra rahatladıklarını söyledi.