ARDAHAN’da dün meydana gelen ve 30 saniye süren hortumda üç mahallede 50 ev, 3 kamu binası ve çok sayıda elektrik direğinin hasar gördüğü ortaya çıktı. Mucize kabilinden can kaybının olmadığı hortum felaketinin ardından vatandaşlar zararlarının karşılanmasını istediler. Afetzedelerin yanında olduklarını vurgulayan Vali Ahmet Deniz, hızla hasar tespiti yapılacağını bildirdi. 
Öğleden sonra başlayan sağanak yağmurun ardından dün saat 14.00 sıralarında 30 saniye kadar süreli bir hortum, Yeni Mahalle ve Karagöl Mahallelerinde etkili oldu. Hortum çok sayıda binanın çatısı uçurdu, evlerin camları kırdı, elektrik direklerini devirdi. Hortumun ardından yapılan hasar tespit çalışmasında bilançonun da ağır olduğu ortaya çıktı. Yapılan tespitte hortumda 50 ev ile 3 kamu binasının zarar gördüğü, çok sayıda elektrik direğinin de yıkıldığı belirlendi. 
Vali Ahmet Deniz, İl Acil Durum ve Afet Müdürlüğü ekipleri tarafından kesin hasar tespit çalışmalarının bugün tamamlanacağını söyledi. Hortum felaketinin ardından Vali yardımcıları ve ilgili birim müdürleriyle bir toplantı yapan Vali Ahmet Deniz, "Herkes kendi işini hassasiyetle yapacak. Bizim işimiz, devlet olarak vatandaşımızın yanında olmaktır. Vatandaşımızın huzuru için çalışmalarımızı hızlıca yapacağız" diye konuştu.
Aras Edaş Elektrik Dağıtım Şirketi Ardahan İl Müdürü Meryem Akpınar, hortumun yıktığı elektrik direkleri ve enerji hatları nedeniyle yaklaşık 150 bin liralık zarara uğradıklarını bildirdi. Akpınar, Yeni Mahalle ve Karagöl Mahallesinde hortumun ardından kesilen elektrik enerjisinin bugün normale döneceğini belirtti. İl Acil Durum ve Afet Müdürlüğü ise dün meydana gelen hortum sonucunda evlerinin çatısında hasar oluşan vatandaşlara 11 çadır dağıtıldığını açıkladı.

FOTOĞRAFLI