MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, bayramın birinci günü, boşanma davaları süren eşinin evini basıp, elini öpmeye gelmeyen oğlu Nazmi İşli’yi (17) öldüren, kızı Ebru İşli (16) ile kendisine engel olmak isteyen Naci Özgün’ü (29) pompalı tüfekle yaralayan Turan İşli'nin (47), Milas İlçesi’nde daha önce kendisine ait olan ve icra yoluyla satılan evi kundakladığı ileri sürüldü. Yangında büyük çaplı maddi hasar oluştu.
Yaralama ve tehdit suçlarından yattığı cezaevinden 8 ay önce çıkan Turan İşli, geçen 15 Ekim’de, bir yıl önce kendisine boşanma davası açan eşi Sergül İşli’nin (37) Turgutreis Beldesi Mehmet Hilmi Caddesi’ndeki evini bastı. Anneleriyle kalan çocuklarının bayramda elini öpmeye gelmemelerine öfkelenen Turan İşli, ateş ettiği kapının arkasında gizlenen kızı Ebru İşli’yi karnı ve kalçasından yaraladı. Kilidi parçalanan kapının açılması üzerine içeri giren Turan İşli, Hayırlı Sabancı Anadolu Lisesi 10’uncu Sınıf öğrencisi  oğlu Nazmi İşli’yi sürükleyerek 100 metre ilerdeki tarlaya götürüp, burada çıkan boğuşmada göğsünden vurarak öldürdü. Bu sırada kendisine engel olmak isteyen, eşinin evinin alt katındaki çamaşırhanede çalışan Naci Özgün’ü de elinden yaralayıp kaçtı.
Olayın ardından Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Özgün ve Ebru İşli tedavilerinin ardından taburcu edildi. Babası tarafından hayatının baharında öldürülen Nazmi İşli ise Milas İlçesi’ne bağlı Göldere Köyü’ne toprağa verildi.
YAKALANMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Polis ve jandarmanın olaydan sonra kaçan baba Turan İşli'nin yakalanması için başlattığı çalışmaları sürüyor. Olaydan sonra şüphelinin Selimiye Beldesi, Kılavuz Köyü yakınlarındaki ormanlık alana girdiği tespit edildi, ancak izi kaybedildi.
İCRADAN SATILAN EVİ KUNDAKLADI İDDİASI
Daha önce eşi Sergül İşli’nin çalıştığı çamaşırhanedeki işçilerden birine 'İki kişinin daha canını almadan teslim olmam' yazılı ve başka tehditlerin de yer aldığı mesaj gönderdiği belirtilen Turan İşli’nin bugün saat 03.00 sıralarında Milas’ın Selimiye Beldesi’nde görüldüğü öne sürüldü. İddiaya göre Turan İşli, kendisine aitken icra yoluyla Ömer Özler’e satılan Çorbacıoğlu Dede Sokak numara 27’deki evi ateşe verip kaçtı. Turan İşli'yi koşarak kaçarken gördüklerini dile getiren görgü tanıklarının, hemen ardından da evden alevlerin yükseldiğini ifade ettikleri kaydedildi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, ev kullanılamaz hale geldi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. Turan İşli'nin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.