Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, freni boşalıp, geri kayan kamyonunun altında kalan 84 yaşındaki Fatma Oduncuoğlu, ağır yaralandı. Aramaya çıktığı annesini yerde acı içinde yatarken bulan Ayşe Oduncuoğlu, şoke oldu.
48 yaşındaki Salih Sarıer, bugün saat 14.30 sıralarında, 48 KN 363 plakalı kamyonunu, Konacık Beldesi, Alparslan Türkeş Bulvarı’nda yol kenarına park edip, yakındaki bir markete alışverişe gitti. Bu sırada freni boşalan kamyon, meyilli yolda, geri geri sürücüsüz olarak 5 metre kayıp, çöplerden hurda toplayan Fatma Oduncuoğlu’na çarpıp, onu altına aldı. Belden aşağısı ezilen yaşlı kadın ağır yaralandı. Bu sırada kalabalığı görerek gelen 42 yaşındaki Ayşe Oduncuoğlu, kamyonun ezdiği yerdeki kadının aramaya çıktığı annesi olduğunu görünce şoke oldu.
Çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Fatma Oduncuoğlu, tedaviye alındı. Yaşlı kadının, hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.
Annesini yerde görünce bir an ne yapacağını bilemediğini belirten Ayşe Oduncuoğlu, “Çok şükür hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Ancak, annem birkaç yıldır çöp konteynerlerinden topladığı şeyleri eve getirmeyi takıntı haline getirdi. Bu sabah da benden habersiz dışarı çıkmış. Uzun süre gelmeyince, merak edip, aramaya çıkmıştım. Kendisini acı içinde yatarken yerde buldum, kamyonun altında kalmış. İnşallah bir an önce sağlığına kavuşur” dedi.
Polisin kazanın ardından gözaltına aldığı kamyon şoförü Salih Sarıer, “Kamyonun freni boşalmış. Ben olay sırasında burada değildim. Çok üzgünüm” diye konuştu. Polis, soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

YA (AÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)