KONYA'nın Ilgın İlçesi’nde gözaltına alınan ve akraba oldukları belirtilen dolandırıcılık şebekesi üyesi 10 şüphelinin senet karşılığında satın aldıkları araçların paralarını ödemedikleri, sahiplerini dövüp tehdit ettikleri iddia edildi.
Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri bazı kişilerin, satın aldıkları araçların paralarını ödemedikleri ya da araçları iade etme karşılığı para aldığı iddiası üzerine harekete geçti. Yaklaşık 20 kişinin şikayetçi olması üzerine 1 ay önce zanlıları teknik ve fiziki takibe alan polis, dün sabah Ilgın İlçesi'nde operasyon düzenledi. İlçe merkezindeki Şıh Carullah Mahallesi ve Ayvat Dede Mahallesi'nde daha önceden belirlenen 10 adrese eş zamanlı düzenlenen baskında dolandırıcılık olayına karıştığı iddia edilen ve aralarında şebekenin lideri olduğu öne sürülen 32 yaşındaki Bekir Ç. ile yardımcısı 34 yaşındaki Cihan F.'nin de bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı.
Şüphelilerin evlerinde çok sayıda araç alım satımı ile ilgili düzenlenmiş vekaletname ve senet ele geçirildi. Sebze ve meyve pazarında pazarcılık yaptıkları ve akraba oldukları belirtilen şüphelilerin, senetleriyle birlikte paralarını tahsil etmeye gelen araç sahiplerini dövdükleri ve tehdit ettikleri öne sürüldü.
Bu sabah sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilecek.

TY(İA/İD) (FOTOĞRAFLI)