Tolga YILDIRIM/ANTALYA, () - ANTALYA'da ANTEKS Dokuma Fabrikası'nda işten çıkarılan ve maaşlarını, tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle 9 gündür eylem yapan işçiler, Antalya- Burdur karayolunu geliş ve gidiş yönünhde araç trafiğine kapattı.
Antalya'da Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) ANTEKS Dokuma Fabrikası'nda işten çıkarıldıkları, maaşlarını ve kıdem tazminatlarını alamadıklarını öne süren işçilerin eylemi 9'uncu günde de devam etti. Sabah saatlerinde fabrika önünde eşleri ve çocuklarıyla toplanan işçiler, OSB içerisinde yürüyüş yaparak Antalya- Burdur Karayolu'na çıktı. Burada 'İşçiyiz haklıyız', 'Anteks'i yakarız paşa paşa yatarız', 'Devlet nerede işçiler burada' sloganı atan işçiler, yolu trafiğe kapattı. Karayolunda geliş ve gidiş istikametinde araç geçişini engelleyen işçiler ve aileleri oturma eylemi yaptı.
'EŞKİYA DEĞİLİZ, HAKKIMIZI İSTİYORUZ'
Yol kapatma eyleminde hastası olan araç sürücülerine izin veren işçiler ile yoldan geçmek isteyen bazı sürücüler arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Yolda yaklaşık yarım saat eylem yapan işçiler, trafiğin yoğunlaşmasını da engellemek için zaman zaman araç geçişine izin verdi. Bazı araç sürücülerinin de alkış ve korna çalarak destek verdiği eylemde işçiler, 'Başbakanım mazlumların sesini duy', 'Biz eşkıya değiliz hakkımızı istiyoruz', 'Anteks mağdurları', yazılı pankart açtı. İşçiler 'Somaya başsağlığı' yazılı pankartla maden kazasında hayatını kaybeden madencileri andı.
Daha sonra refüjde toplanan işçiler adına Diler Söyek basın açıklaması yaptı. Fabrikanın CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın damadına ait olduğunu iddia eden Söyek, bin 200 işçinin maaş, ikramiye, kıdem tazminatı olan 22 milyon liranın ödenmesini talep etti. Söyek, alacakların ödenmesi için uzun süre beklediklerini, sonuç alamayınca da eylem yapmaya başladıklarını anlattı.
Basın açıklamasının ardından işçiler kol kola girerek fabrikaya yürüdü. Fabrika girişindeki tahta parçalarını ve çöpleri yakan işçiler, ellerindeki çekiçleri de konteynıra vurarak tepkilerini gösterdi.

TY(HA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)