Süleyman EKİN/ANTALYA, () - ANTALYA'da dün gece Antalyaspor taraftarlarının saldırısına uğrayan GS Store mağazasının sahibi Bahtiyar Muradov, "Bana, 'Seni çocuğunla birlikte yakarız' dediler. O adamlar içeri girseydi, hiçbirimiz sağ kalmayacaktık" dedi.
Antalya’da dün gece '1 meşale de sen yak' etkinliği kapsamında yürüyüş yapan bir grup Antalyaspor taraftarı, GS Store mağazasına ses bombası attı, iş yerinin camlarını kırdı. Taraftarları tabanca çekerek uzaklaştıran mağaza sahibi Bahtiyar Muradov, olay sırasında hamile bir müşteri ile 9 yaşındaki kızı Alina Muradov'un mağazada olduğunu, işyerine saldıranların kendisini ve çocuğunu yakmakla tehdit ettiğini söyledi. Bahtiyar Muradov dehşet dakikalarını şöyle anlattı:
"Eşiyle beraber hamile bir kadın daha içeri girmek üzereydi. Kapıyı açmak için hamle yaptığımda büyük bir gürültü duydum. Kapıyı açtığımda sol tarafımızda çok büyük bir kalabalık yürüyordu. Ne yapacağımı şaşırdım. Yavaş yavaş içeriye geçeyim derken, kapı aralığından torpilleri, meşaleleri içeriye attılar. Çocuğum fenalaştı. Onlara rica ettim. 'Ne olur atmayın, içeride hamile var, çocuk var' dedim. Onlar da bana 'Seni çocuğunla birlikte burada yakarız' dedi. Sonra bana 'Geç içeri' dediler. Ben de 'Tamam içeriye giriyorum. Ne olur bir şey yapmayın' derken, beni kapının arasına sıkıştırdılar. Hep birlikte içeriye ittirdiler. O kalabalık aynı anda mağazaya girmeye çalıştı. Camları parçaladılar, zarar verdiler. Meşaleler, patlayıcılar atmaya devam ettiler. O anda can havliyle çocuğumu, içerideki müşterilerimi korumak zorunda kaldım. O adamlar içeriye girseydi, hiçbirimiz sağ kalmayacaktık. Çünkü hepsinin gözü dönmüştü. Hiçbir şeyi görmüyorlardı. İçeride baygın yatan çocuğu bile görmüyorlardı. Ben de aynı zamanda kuyumcu olduğum için taşıma ruhsatlı tabancamı çektim. İçerideki çocuğumu, çalışanlarımı, hamile bayanı ve mağazamı korumak zorunda kaldım. Allah'a şükürler olsun ki ateş etmek zorunda kalmadım."
İSTANBUL'DAKİ OLAY AKLINA GELDİ
Bahtiyar Muradov, o an İstanbul Bağdat Caddesi'nde GS Store mağazasının yakılması olayının aklına geldiğini belirterek, "Adını tespit ettiğimiz o kişi bize 'Sizi yakacağız' dedi. Onlar içeri girerse sağ çıkma şansımızın olmadığını düşündüm. İçeride kadınlar, çocuklar çığlık atıyordu. Ne yapacağımı bilmiyordum. Polis yok, yardım eden yoktu, silahıma davranmak zorunda kaldım. Kapının ağzında hepsine yalvardım. 'Ne olur beni ateş etmek zorunda bırakmayın' dedim. Telafisi mümkün olmayan olaylar olabilirdi. Ben bu insanların bulunmasını, cezalandırılmasını istiyorum. Maddi hasarlar hiç önemli değil. Ama bu insanların bunları yapmamaları için mutlaka cezalandırılmaları lazım. Spor yok, maç yok, hiçbir şey yok, bunu neden yapıyorlar hala anlamış değilim" diye konuştu.
BAŞKAN ÜNAL AYSAL ARADI
Olayın duyulmasının ardından Galatasaray Kulüp Başkanı Ünal Aysal, store'lardan sorumlu yönetici ve müdürlerin kendisini aradığını aktaran Bahtiyar Muradov, şöyle dedi:
"Sorumluların cezalandırılması için ne gerekiyorsa yapılması için takipçi olacaklarını söylediler. Antalya Emniyet Müdürü geldi. Saat 06.00'ya kadar ifade verdik. Taraftarımız yardımcı oldu. Saldıranları tek tek tespit etmişler. Yaptıklarını Facebook'ta paylaşmışlar. Hangisi camı kırmış, hangisi bıçak çekmiş, kaç tane torpil attığını bile paylaşıp bununla övünüyorlar. Biz de Antalyaspor'u seviyoruz. Bu öfke, bu şiddet neden, anlamış değilim."

FOTOĞRAFLI