Akif ARICI / ANTALYA, () - ANTALYA'da Ukrayna, Rusya ve Moldova'dan iş bulma vaadiyle getirilen kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen 22 kişi ile 26 yabancı uyruklu kadın gözaltına alındı.
Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, kent merkezinde ve turistik beldelerde fuhuş yaptırdığı öne sürülen şüphelileri takibe başladı. 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından 4 gün önce operasyonunun düğmesine basan polis, Kemer İlçesi'nin Göynük Beldesi'nde 23 ev ve 1 pansiyona baskın düzenledi. Operasyon kapsamında 11 araçta da arama yapıldı. 
2'NCİ KATTAN ATLADI KOLU KIRILDI
Sabaha karşı yapılan operasyonda 22 kişi gözaltına alınırken Ukrayna, Rusya, Moldova ve Belarus uyruklu 26 kadın yakalandı. Şüphelilerden T.Y., polise yakalanmamak için saklandığı evin ikinci katından atlayarak kaçmaya çalışınca kolu kırıldı. Yakalanan T.Y. kırılan kolunun alçıya alınmasının ardından emniyete götürüldü.
FUHUŞ ŞÜPHELİSİNDEN RABİA İŞARETİ
Örgüt elebaşı olduğu öne sürülen A.A. ve 21 şüpheli sorgularının tamamlanmasının ardından 'suç örgütü kurmak ve yönetmek', 'örgüte üye olmak', 'örgüt faaliyetleri içerisinde fuhuşa teşvik ve aracılık etmek' suçlamalarıyla bugün adliyeye sevk edildi. Emniyet binasından çıkarılışında M.C. polis aracına Rabia işareti yaparak bindi.
PELUŞ OYUNCAKLARIYLA KALDILAR
Emniyetteki işlemler süresince yanlarından pelüş oyuncaklarını ayırmayan kadınlar Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Kadınların işlemlerinin ardından ülkelerine gönderilecekleri açıklandı.

AA(SU/COŞ) (FOTOĞRAFLI)