Teslime TOSUN/ANTALYA, ()-ANTALYA'da 13 yıl önce bacanağı Osman Kılınç'ı öldürmekten ömür boyu hapse mahkum edilen Mustafa Dikyar'ın, cinayeti birlikte işlediği öne sürülen Rus Andrei Anisimav Moskova'da yakalandı.
2001 yılında dönemin DYP Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Osman Kılınç, 34 bin lira alacağı olan bacanağı Mustafa Dikyar ile telefon görüşmesinin ardından ortadan kayboldu. Kılınç'ı arayan polis, onun son olarak birlikte görüldüğü bacanağı Dikyar'ın da ortadan kaybolması üzerine soruşturmayı genişletti.
KKTC'den uçakla Rusya'ya kaçma hazırlığında olan Mustafa Dikyar, yakalanıp Antalya'ya getirildi. Osman Kılınç'ın, bacanağı tarafından borç- alacak anlaşmazlığı nedeniyle öldürüldüğünü belirleyen polis, Mustafa Dikyar'ın verdiği bilgiler doğrultusunda Lara sahilinde kuma gömülen Osman Kılınç'ın cesedini buldu.
'RUSLAR ÖLDÜRDÜ' DEDİ
Sorgulamalarında suçlamaları kabul etmeyen Mustafa Dikyar, Osman Kılınç'ı yanındaki iki Rus'un öldürdüğünü öne sürdü. Dikyar o dönem verdiği ifadede, "Yanımda bulunan Stus Yevgenyv ile Andrei Anisimav, Kılınç'la tarihi eser alışverişi yaparken parada anlaşamadı ve tartışma sonunda yaptıkları kavgada onlar öldürdü" dedi.
Tutuklu sanık Mustafa Dikyar, yargılandığı mahkemece ömür boyu hapis cezasına mahkum edilirken, Stus Yevgenyv ile Andrei Anisimav, Interpol tarafından aranmaya başlandı.
ROMANYA'DA YAKALANDI
13 yıl boyunca kırmızı bültenle aranan Ruslardan Stus Yevgenyv, geçen yıl Romanya'da yakalanarak Türkiye'ye iade edildi ve tutuklandı. Rus Stus Yevgenyv, ömür boyu hapis cezasının yanı sıra 'yağma' suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.
SON ZANLI MOSKOVA'DA
Cinayetle ilgili aranan Andrei Anisimav ise Rusya'nın başkenti Moskova'da yakalandı. Türkiye ile suçluların iadesi anlaşması olmayan Rusya'nın, Anisimav'ı iade edip etmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak. Adalet Bakanlığı, Dış İlişkiler Şubesi önümüzdeki günlerde Anisimav'ın Türkiye'ye iade edilmesi için yazı gönderecek. Bu süre içinde Anisimav, Moskova cezaevinde tutulacak.

TT(SU/AK) (FOTOĞRAFLI)