Akif ARICI/ANTALYA, () - ANTALYA'da falezlerden denize dalarak zıpkınla balık avlayan iki genç, suda ayağına ağırlık bağlanmış şekilde cesetle karşılaştı. Deniz Polisi tarafından 7 metre derinlikten çıkarılan cesedin 43 yaşındaki Ahmet Şahin'e ait olduğu tespit edildi.
Olay saat 09.00 sıralarında Atatürk Parkı'ndaki kayalıklarda meydana geldi. Falezlerden inerek zıpkınla balık avlamak isteyen 15 yaşındaki Barış Demirtaş ve Süleyman Balta, suya daldı. Yaklaşık 7 metre derinliğinde suda bir ceset gören gençler, büyük bir korkuyla kayalıklara çıktı. Gençlerin olayı parktaki güvenlik görevlilerine anlatmaları üzerine olay yerine polis çağrıldı. Zodyak botlarla kayalıklara yanaşan Deniz Polisi dalgıç elbiselerini giydikten sonra suya girdi. Sol ayağında yaklaşık 30 kiloluk 4 farklı dambıl (spor için kullanılan ağırlık aleti) bağlı olan ceset 15 dakikalık bir çalışmanın ardından bota çıkarıldı. Ceset Kaleiçi'ndeki Yat Limanı'na alınırken kayalıklarda bulunan spor çantasından kişisel eşyalar ve Ahmet Şahin adına kimlik bulundu. Olay yerinde inceleme yapan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, psikolojik sorunları olduğu belirlenen Şahin'in annesi Hüsniye Şahin'in dün oğlu için kayıp müracaatında bulunduğunu belirledi. Balık avında cesetle karşılaşan gençlerden Süleyman Balta, “Arkadaş daldı, aniden bağırdı korktum. Ne oldu diye sordum ceset gördüğünü söyledi. Hemen görevlileri aradık" dedi.
Ahmet Şahin'in cenazesi polisin incelemelerinin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

(FOTOĞRAFLI)