ANKARA'ya göndermek üzere Kırıkkale İstasyon Garı'na gelen bir yolcu trenine annesini bindiren 46 yaşındaki Oktay Salış, yağış nedeniyle kayganlaşan zeminde bir anda ayağının kayması sonucu hareket eden trenin altına kalıp, öldü.
Kırıkkale İstasyon Garı'nda saat 09.30 sıralarında meydana geldi. Kırıkkale'nin Güzeltepe Mahallesi'nde oturan ve inşaatlarda taşeron işçi olarak çalışan Oktay Salış, annesi 78 yaşındaki Ayşe Salış'ı Ankara'daki yakınlarının yanına göndermek üzere tren garı istasyonuna götürdü. Kars'tan Ankara yönüne giden 50703-021-7 sefer sayılı 'Doğu Ekspresi'ne annesi Ayşe Salış'ı bindiren Oktay Salış, hareket ettiği sırada ayağının kayması sonucu trenin altında kaldı.
Çevredekilerin bağırışmaları sonucu duran trenin altında ezilen Oktay Salış'ın can verdiği belirlendi. Korkunç olay sonrası Salış'ın annesi Ayşe Salış trenden inerken, Doğu Ekspresi'nin hareketi de bir süre durduruldu. Görgü tanıkları trenin hareketi sırasında bir kişinin annesini yolcu ettiğini, beton zeminin kaygan olması ile birlikte ayağı kayarak tren altına kayarak öldüğünü bildirdi.
Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar, kaza ile ilgili ekiplerden bilgi alırken soruşturma başlatıldı. Hayatını kaybeden Oktay Salış'ın cesedi ise otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

EG(AY/İD) (FOTOĞRAFLI)