Yüksel KOÇ / İstanbul, () Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde eski eşi Hanıme Arslan oğlu tarafından öldürülen Hızır Zehir polise giderek teslim oldu. Hızır Zehir polise verdiği ifadede eski eşi ile onu koruyan polisin şehit olduğu saldırının ayrıntılarını anlattı.

'OĞLUM ANNESİNE KIZGINDI'
Hızır Zehir'in ifadesinde, annesinin şikayeti nedeniyle oğlu Dursun'un 6 ay hapis cezası aldığı, bu ceza nedeniyle annesine kızgın olduğu, cinayeti de bu nedenle işlemiş olabileceğini söylediği kaydedildi. Boşandıktan sonra eşini görmediğini belirten Zehir'in, olayın olduğu gün oğulları (22)Dursun ve M. ile gittiği adliyede, Dursun'un kapıda beklediğini, kendisi ve M.nin de duruşmanın yapılacağı kata gittiğini söylediği öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre Hızır Zehir ifadesinde, eşinin yanında, birinin elinde telsiz olan iki polis gördüğünü, bu polislerin kendisinin yanına gelerek eşine yaklaşmamasını istediğini söyledi.

'ANNEN ÇOK ZAYIFLAMIŞ ONA BİR ŞEY YAPMA'
Hızır Zehir'in eski eşi ile görüşmek isteğini koruma polislerine ilettiği, ancak bu isteğin eski eşi Hanime Arslan tarafından reddediği öğrenildi. Polise verdiği ifadede Zehir'in görüşme talebi reddedilmesinden sonra adliye kapısında bekleyen oğlu Dursun'u aradığını ve ona "Annen bitkin. Çok zayıflamış ona bir şey yapma" dediğini anlattığı belirtildi.

'OĞLUM SÖZ VERDİ AMA…'
Öğrenildiğine göre Hızır Zehir polise bu konuşmada oğlunun kendisine söz verdiğini anlattı. Zehir olayın ayrıntılarını anlattığı ifadesinin devamında duruşma çıkışı kapıları şaşırdığı için adliyenin ana kapısından değil yan kapısından çıktığını, silah sesleri ve koşuşturmalar olduğunu görünce de olay yerine gittiğini söylediği belirtildi.
Hızır Zehir, bu ifadesinin ardından götürüldüğü savcılık tarafından serbest bırakıldı.
(BB)