Mehmet KAYMAK/ADANA, () - ADANA'da, 17 yaşındaki Ü.T., annesine cinsel istismarda bulunduğunu iddia ettiği amcasının oğlu 27 yaşındaki Yahya T.'yi bekçiliğini yaptığı iş merkezinin kulübesinde av tüfeğiyle öldürdü.
Olay, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Alidede Mahallesi'nde, gece yarısı meydana geldi. Alidede İş Merkezi'nde bekçilik yapan Yahya T., bekçi kulübesi içerisinde silahlı saldırıya uğradı. Av tüfeğiyle başından vurulan Yahya T. kurtarılamadı. Saldırgan da 01 D 1258 plakalı otomobille olay yerinden kaçtı.
İş merkezinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, önce aracın plakasını, sonra da aracın sahibine ait adresi belirledi. Ardından da cinayet şüphelisi Ü.T.'yi, olaydan sonra döndüğü mahallede araç içerisinde yakaladı. Üzerinde av tüfeğine ait 3 boş kartuş çıkan Ü.T., cinayeti itiraf etti. Av tüfeğini de olay yerine attığını söyleyen Ü.T., "6 ay kadar önce mutfakta oturuyorduk. Yahya'nın bulaşık yıkayan anneme dokunmak için elini uzattığını gördüm. Ne yapıyorsun diyerek ensesine yumruk vurdum. Bu olay çok zoruma gitti. Bu yüzden vurdum" dedi.
Ü.T., ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

MKA(OA/CK) (FOTOĞRAFLI)