SAMSUN'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) taşeron firmada işçi olarak çalışan 27 yaşındaki Barış İnce, hakkında işten çıkarılacağı yönünde dedikodu çıkartan mesai arkadaşı 44 yaşındaki Bahadır Göknur'u öldürdü. İlk kez hakim karşısına çıkan sanık, Göknur'un telefon edip kendisine küfür ettiğini ve buluşmaya çağırdığını söyleyerek, "Evden bıçak aldım. Giderken annemi gördüm. Hakkını helal et dedim ve çıktım. Böyle olmasını istemezdim" dedi.
İlkadım İlçesi Kale mahallesi'nde geçtiğimiz Temmuz ayında meydana gelen olayda,  Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ndeki bir taşeron firmada işçi olarak çalışan Barış İnce, hakkında, "Çalışmıyor, işten çıkarılacak" dedikodusu çıkaran elektrik teknikeri olan arkadaşı Bahadır Göknur ile mesai saatinde tartıştı. Arkadaşlarına Göknur ile daha konuşmayacağını söyleyen İnce, Atakum sahiline giderek alkol aldı. İddialara göre gece evine gittikten sonra kendisini Bahadır Göknur telefonla arayıp, "Sen kiminle muhatap olmayacaksın" diyerek küfür etti. Ardından da iki arkadaş Cumhuriyet Meydanında buluşmak üzere anlaştı. Evden çıkarken iki ekmek bıçağını beline koyan İnce, meydana gitti. Bir süre sonra yanına gelen Göknur'un kendisine küfür edip yumruk atması üzerine kavga çıktı. Bıçakların çekildiği kavgada İnce, arkadaşını 6 yerinden bıçaklayarak yaraladı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Bahadır Göknur hayatını kaybederken, Barış İnce yakalanarak cezaevine gönderildi.
Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde planlayarak bir kişiyi öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan İnce, savunmasında pişman olduğunu söyledi. Aynı iş yerinde çalıştıkları Göknur'un hakkında sürekli dedikodu çıkardığını ileri süren İnce, "Herkesin arkasından konuşuyordu. Ben de 'daha onunla muhatap olmam' dedim. Olay günü iş çıkışı sahile gidip biraz alkol aldım. Eve gelince de odama geçip uyumak istedim. Ancak beni aradı. Bana küfür ediyor, 'seni öldüreceğim' diyordu. 'Meydana gel orada görüşeceğiz' dedi. Ben de mutfaktan iki bıçak alıp belime koydum. Bu sırada annemi gördüm. 'Hakkını helal et, ya mezarıma ya cezaevine gelirsin' dedim. Sonra da meydana gittim. Bahadır gelince de bana küfür edip yumruk attı. Elinde bıçağı vardı. Bende bıçağı çıkardım. Sonrasını hatırlamıyorum" dedi.
Öldürme kastının olmadığını dile getiren Barış İnce, kendini savunduğunu ileri sürdü. Duruşma, tanıkların dinlenmesi için ertelendi. İA(MS/AK)(FOTOĞRAFLI)