Cem TURSUN / İstanbul, () Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda annesi Hanıme Arslan ile yanında bulunan koruması polis memuru Emrah Taşdemir'i tabancayla öldüren ve 1 güvenlik görevlisini de yaralayan 20 yaşındaki Dursun Zehir ile babası Hızır Zehir hakkındaki iddianame tamamlandı.

OĞUL VE BABAYA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Halil Sezgin tarafından hazırlanan iddianamede, Dursun Zehir hakkında "Kasten öldürmek" suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Zehir hakkında ayrıca, güvenlik görevlisi Mehmet Zengin'i "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Baba Hızır Zehir hakkında ise, oğlunu annesini öldürmeye azmettirmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Hazırlanan iddianame, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

"ANNEME ATEŞ ETTİM, SONRASINI HATIRLAMIYORUM"
Dursun Zehir, nöbetçi mahkemede verdiği ifadesinde, annesi Hanıme Arslan ile aralarında 2009'dan beri husumet olduğunu, annesinin başka biriyle evleneceğini duyduğunu, bu durumu kabullenemediğini söylemişti. Dursun Zehir'in, "Anneme ateş ettim, sonrasını hatırlamıyorum. Vurduğum kişinin polis olduğunu da bilmiyordum" şeklinde ifade verdiği belirtilmişti. Dursun Zehir tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, baba Hızır Zehir ise savcılıkta verdiği ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.
OLAYIN GEÇMİŞİ
11 Mart 2014 tarihinde, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı girişinde meydana gelen silahlı saldırı olayında, 3 çocuk annesi Hanıme Arslan (43) ölürken, onu 3 yıl önce boşandığı eşinden korumakla görevli polis memuru Emrah Taşdemir (32) de şehit olmuştu. Saldırıda Mehmet Zengin adlı adliye özel güvenlik görevlisi de hafif yaralanmıştı.
(BB)