DİYARBAKIR'da, evinde eşarpla boğularak öldürüldükten sonra hayır kurumuna bağışlamak istediği 40 bin lirası ve altınları çalınan 90 yaşındaki Nezrife Ergen'in cinayet zanlısı olarak torunu ve sevgilisi çıktı. Yakalanan torun 30 yaşındaki Süreyya Turhanlı ile 31 yaşındaki erkek arkadaşı Zeynettin Kardaş sorgulamada suçlarını itiraf ederken, çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine konuldular.  Diyarbakır kent merkezinde yaşayan 90 yaşında Nezrife Ergen, geçen 7 Şubat günü saat 19.30'da Yenişehir İlçesi Ali Emiri 4'ncü sokaktaki evinde ölü bulundu. Polis evde yaptığı incelemede, Ergen'in kendi eşarbıyla boğularak öldürüldüğünü ve evinin belli bölgelerinin aranarak dağıtıldığını tespit etti. Yaşlı kadının yakınlarıyla iletişime geçen polis, Ergen'in mal varlığını soruşturdu.
Yaklaşık 1 ay önce Ergen'in 40 bin lira tutarındaki altınlarını bozdurarak bir hayır kurumuna bağışlamayı planladığı, aynı zaman antika değerinde bir altınının olduğu bilgisini aldı. Evde yapılan aramada altın ve paraların olamadığı anlaşılınca, polis cinayetin soygun amaçlı işlendiğini belirledi.
Yapılan araştırmada Ergen'in kapısında zorlamanın bulunmadığını belirleyen cinayet bürosu ekipleri, yaşlı kadının tanımadığı hiç kimseye kapıyı açmayacağı bilgisine ulaştı. Polis, olayı gerçekleştirenlerin izini sürerken cinayetle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığından gizlilik kararı çıktı. Toplanan delil ve bilgiler üzerine polis, cinayeti işleyen kişilerin Ergen'e yakın olduğundan şüphelenerek araştırmayı genişletti.  MOBESEYE TAKILAN ANTALYA'DA YAŞAYAN KIZ TORUNU ÇIKTI Apartman girişine bakan 4 mobese kamerayı incelemeye alan polis, Nezrife Ergen'in oturduğu binaya elleri boş giren daha sonra elleri dolu çıkan biri kadın 2 kişiyi tespit etti. Kameralara takılan kişileri Ergen'in yakınlarına gösteren polis, görüntülerdeki kişinin Ergen'in torunu Süreyya Turhanlı olduğunu, yanındaki kişiyi tanımadıklarını belirledi. Polis, Ergen'in yakınlarından Süreyya Turhanlı'nın Antalya'da yaşadığını ve Diyarbakır'a son zamanlarda geldiğinden haberdar olmadıklarını öğrenince, şüpheli torunun Antalya'daki adresinde olmadığını öğrendi.  SORGUDA SUÇLARINI İTİRAF ETTİLER Soruşturmayı derinleştiren Cinayet bürosu ekipleri, Süreyya Turhanlı ile erkek arkadaşı Zeynettin Kardaş'ın Adana'da olduğunu tespit etti. Bulundukları adrese baskın düzenleyen polis, Turhanlı ve Kardaş'ı gözaltına alırken, çalınan para ve antika altını buldu. Sorgulanmak üzere Diyarbakır'a getirilen zanlılar, burada cinayeti soygun amaçlı işlediklerini, paranın bir kısmını harcadıklarını itiraf etti. Yaşlı kadını boğarak öldürdüğü iddiasıyla torunu Süreyya Turhanlı ile erkek arkadaşı Zeynettin Kardaş çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.   CA(GG/AAA)