TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi’nde geçen Aralık ayında bir apartmanın 6’ncı katında çanta içerisinde bulunan erkek bebeğin ailesi tespit edildi. Ancak anne G.A. ve baba H.A., 4 çocukları olduğunu ve 5’incisine bakacak güçleri olmadığını belirterek, bebeği kabul etmedi. Gözaltına alınan ve ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılan çift hakkında 'aile ferdine kötü muamele' suçundan 1 yıla kadar hapis estemiyle Çorlu Sulh Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.
Geçen 26 Aralık günü Marmaracık Beldesi Marmara Evler Apartmanı'na gelen asansör tamircisi, gelen bebek ağlama sesi üzerine çıktığı 6’ncı katta çanta içinde bebek buldu. Ambulansla hastaneye kaldırılan ve burada 'Murat' adı verilen bebeğin bir günlük olduğu tespit edildi. Tedavisinin ardından Murat bebek Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Evi’ne teslim edildi.
Olayı araştıran Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bebeğin bulunduğu apartmanın 3’üncü katında oturan G.A.’nın daha önce karnının şiş olduğu, ancak bir süre sonra yanında bebek olmamasına rağmen şişliğin indiği yönünde ihbar aldı. Bunun üzerine soruşturmayı genişleten ekipler, 4 çocuk annesi G.A. ile bir fabrikada işçi olarak çalışan baba H.A.’dan DNA testi için örnekler alındı. Yapılan tetkiklerde bebeğin anne ve babasının G.A. ve H.A. olduğu belirlendi.
Gelen test sonucunun ardından bebeği çanta içinde bıraktığını kabul eden anne G.A., verdiği ifadesinde, "Eşimden hamile kaldığımı 9 ay boyunca gizledim. Evde tek başıma doğum yaptım. Bakacak gücümüz olmadığı için bebeği çantaya koyarak apartmana bıraktım" dedi.
Baba G.A. da bebeğe bakacak güçleri olmadığı için geri almayı kabul etmedi. Jandarmanın gözaltına aldığı anne ve baba, savcılık tarafından serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında anne ve baba hakkında Çorlu Sulh Ceza Mahkemesi'ne 'aile ferdine kötü muamele' suçundan 2 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 
Olayın ortaya çıkmasından bir süre sonra ise anne ve baba, 4 çocuğunu da yanlarına alarak kentten aydıldı.