DİYARBAKIR'da geçen yıl Ekim ayında, annesi 40 yaşındaki Bedia Ateşal ve ablası 26 yaşındaki Tevrat Ateşal'ı öldürüp, babası 42 yaşındaki Alaattin Ateşal'ı ağır yaraladığı suçlamasıyla tutuklanan 22 yaşındaki Selamettin Ateşal'ın 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 40 yıl hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. Duruşmada ifadesi alınan Ateşal, "Fuhuş yapıyorlardı. Kendilerini bana zorla vurdurttular" dedi. 
Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada, tutuklu sanık Selamettin Ateşal, cezaevinde bulunduğu Van'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada dosyaya gelen evrakı okuyan mahkeme başkanı, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden gönderilen raporda, sanığın antisosyal kişilik bozukluğu ve depresyon tanısı ile tedavi edilmesi gerektiğinin vurgulandığını belirtti. Raporda sanığın cezai ehliyetine ilişkin bir tespitin yapılmadığı ifade edildi.

'BEN ONLARI ÖLDÜRMEYEYİM DE NE YAPAYIM?' Duruşmada daha sonra SEGBİS üzerinden ifadesi alınan sanık Selamettin Ateşal, olay sırasında uyuşturucunun etkisi altında olduğunu belirterek, "Kendilerini bana zorla vurdurttular. Beni eve almıyorlardı. Teyzemin fuhuş yaptırdığını duyunca cinnet geçirdim. Ailemin yüzünden eroin kullandım. Ben onları öldürmeyeyim de ne yapayım?Bana ailemin fuhuş yaptığını teyzem söylemişti. Askerden döndükten sonra bazı arkadaşlarımdan da duydum. Kardeşlerimi sıkıştırınca ortaya çıktı. Annem terzi, ablam kuafördü. Zaten fuhuş yaptıklarını inkar etmiyorlardı. 'Seni ilgilendirmez' diyorlardı. Ben bunların yüzünden haftalarca sokaklarda kaldım" dedi. 20 yıldan bu yana uyuşturucu kullandığını ifade eden Ateşal, "Hırsızlık da yapıyordum. Ben ailemin dışladığı bir çocuktum. Ben başkalarını vurmak için bu yola girdim. Ama ailem zorla kendini vurdurttu. Sanıyorlardı ki ben onları değil başkasını vuracağım ve cezaevine gireceğim. Ben cezaevine girince kurtulacaklarını sanıyorlardı. Babam bugüne kadar bana 5 lira dahi vermedi. Ama son zamanlarda bana 30 bin liralık araba vermeye kalktı. Ailem beni öldürmek için arkadaşlarıma silah vermiş. Bir arkadaşım ailemin beni öldürmesi için para teklif ettiğini söyledi"diye konuştu. Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.   FB(GG/SS) (FOTOĞRAFLI)