İsmail AKDUMAN/SAMSUN, () - SAMSUN'da, otomobiliyle çarptığı 1'i çocuk, 3 kişinin ölümüne neden olduğu iddia edilen sürücü 28 yaşındaki Gökhan Cebeci, hakim karşısına çıktı. Savunmasını gözyaşları arasında yapan Cebeci, "Hızım fazla değildi. Kavşağa giren araca çarpmamak için direksiyonu kırınca kaza oldu. Çok üzgünüm" dedi. Kazada yaşamını yitiren 5 yaşındaki kızı Ecrin Su Erdem'in annesi 28 yaşındaki Dilşah Nehir Erdem ise "Arabanın çarpmasıyla ayaklarım kırıldı. Kızımı aradım. 4-5 metre ileride hareketsiz yatıyordu" diyerek gözyaşı döktü. Acılı anne konuşurken tutuklu sanık da başını öne eğip ağladı. Dava, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.
Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde özel bir kreşin müdürlüğünü yapan Dilşah Nehir Erdem, hafta sonu yapılacak seminere katılmak için 5 yaşındaki kızı Ecrin Su Erdem, kreşin aşçısı 41 yaşındaki Ayşe Pala ve 21 yaşındaki stajyer Tuğba Ayran ile birlikte Atakum İlçesi'ne gitti. Seminere verilen arada bir alışveriş merkezine gezmeye giden grup, seminerin öğleden sonraki ikinci bölümüne katılmak için okula dönmek üzere dışarıya çıktı. Kaldırımda yürüdükleri sırada Gökhan Cebeci yönetimindeki 55 SM 344 plakalı otomobil yoldan çıkarak, 4 kişiye çarptı. Kazada, Ecrin Su Erdem ile Tuğba Ayran olay yerinde, Ayşe Pala ise hastanede yaşamını yitirdi, Dilşah Nehir Erdem de yaralandı. Olayla ilgili gözaltına alınan otomobil sürücüsü Cebeci ise çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafıdan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
'DİREKSİYONU KIRDIM, SONRASINI HATIRLAMIYORUM'
'Taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Gökhan Cebeci, Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Gözyaşları arasında yaptığı savunmasına kazadan dolayı çok pişman olduğunu belirterek başlayan sanık, "Nişanlımı almaya gidiyordum. Hızım 80-85 kilometre civarındaydı. Kavşağa gelince biraz daha yavaşladım. Ama önündeki kamyonet kavşağa girdi ve arka kısmı yolda kaldı. Ona çarpmamak için direksiyonu sağa kırdım. Kaldırımda yayaları görünce bu kez de sola kırdım. Ama direksiyon hakimiyetini kaybettim. Sonrasını hatırlamıyorum. Çok üzgünüm" dedi.
ANNE VE SANIK AĞLADI
Duruşmaya katılan Dilşah Nehir Erdem ise alışveriş merkezinden çıkıp kaldırımdan yürüyerek seminerin yapıldığı okula gittiklerini söyleyerek, "Kızım Ecrin Su ile Tuğba el ele önde gidiyordu. Ayşe ile ben de arkadan gidiyorduk. Üst geçitten geçmek için kaldırımdan yürüdüğümüz sırada arkamızdan bir araç gelip bize çarptı. Ben evin bahçesine uçmuşum. Yerimden kalkmaya çalışınca ayaklarımın kırıldığını anladım. Kızıma seslendim. Sesi çıkmayınca etrafa bakındım. 4-5 metre ileride Tuğba ile el ele hareketsiz yatıyorlardı. Anneyim ben, her şeye rağmen yanına gitmek istedim. Ama çevredeki insanlar izin vermedi" dedi. Acılı anne olayı anlatırken ağladı.
Genç kadın olayı anlatırken başını öne eğen sanık Gökhan Cebeci de gözyaşlarını tutamadı. Duruşma gelmeyen tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

İA(MS/CK) (FOTOĞRAFLI)