Mehmet KAYMAK/ADANA, () - ADANA'da, kırmızı ışıkta geçip çarptığı otomobili sulama kanalına sürükleyerek 40 yaşındaki Yasemin Dağlı ile kızı 4 yaşındaki Yaren'in ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına neden olmaktan yargılanan 31 yaşındaki Hasan Akbulut, 4 yıl 5 ay hapse mahkum oldu.
Kaza, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Fatih Mahallesi'nde 8 Eylül 2012'de meydana geldi. Gürselpaşa Mahallesi'nde oturan oto yıkamacı 31 yaşındaki İbrahim Halil Uğur, soğuk algınlığından rahatsızlanan üvey kızı Yaren Aksak'ı içinde eşi, kayınbiraderi ile birlikte 7 kişinin bulunduğu 01 DS 952 plakalı otomobil ile hastaneye götürdü. Küçük kız, hastanede serum verildikten sonra taburcu edilince aile eve dönmek üzere yola çıktı. İbrahim Halil Uğur, otomobili ile Kıyıboyu Caddesi metro üst geçidinin altındaki ışıklı kavşaktan dönüş yapmak istedi. Bu sırada Mücahitler Bulvarı'ndan kent merkezi yönüne gelen ve kırmızı ışıkta hızla geçmek isteyen Hasan Akbulut yönetimindeki 33 ADA 64 plakalı otomobil, içinde hastaneden dönen ailenin bulunduğu otomobile çarptı. Otomobil kaldırıma çıkıp, sonra da sulama kanalına uçtu. 3 metre derinliğinde su dolu kanala düşen otomobildeki Yaren ile annesi Yasemin boğularak öldü. Şoför Uğur, 44 yaşındaki Nusret Dağlı, 31 yaşındaki Muhammet Dağlı, Dağlı'nın eşi 26 yaşındaki Emel, çocukları 5 yaşındaki Melek akıntıya kapılan otomobil içerisinden kurtarıldı.
Kazanın ardından tutuklanan Hasan Akbulut hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 29 Kasım 2012'de yapılan duruşmada tahliye edilen sanık Akbulut, Ankara Trafik İhtisas Dairesi Başkanlığı'nın 'asli kusurlu olduğu' yöndeki raporunu kabul etmedi. Akbulut, savunmasında, "Olayda benim kusurum yok. Kesinlikle kırmızı ışıkta geçmedim. Diğer aracı sürüklemedim. Çok hafif çarpma oldu. Benim aracımda da çok hafif bir hasar meydana geldi. Bu hasar da çarpmanın çok yavaş olduğunu göstermektedir" dedi.
Kanala uçan otomobilin sürücüsü İbrahim Halil Uğur sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, "Bize yeşil ışık yanınca geçmek istedik. Bu sırada sanığın kullandığı araç, hızla gelerek bize çarptı. Sonra kendimizi kanalda buldum" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, sanık Akbulut'u bilinçli taksirle 2 kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak suçundan 4 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Akbulut, cezasının kesinleşmesi halinde cezaevine girecek.

MKA(OA/BT) (FOTOĞRAFLI)