Ankara Valiliğinden, sosyal medyada yer alan bazı alışveriş merkezlerinde "bombalı saldırı istihbaratı" alındığına ilişkin yapılan paylaşımlarla ilgili açıklama geldi. Valilik, haberlerin uydurma olduğunu söyledi.
"VATANDAŞ İTİBAR ETMESİN"
Yapılan açıklamada, "Halkımızın huzurunu bozmak amacıyla, daha önce de bu tür dedikoduların sosyal medya aracılığı ile yayılmaya çalışıldığı tespit edilmiş ve sorumlular hakkında yasal işlem yapılmıştır" denilerek resmi makamlar dışında yapılan açıklamalara vatandaşların itibar etmemesi gerektiği bildirildi.
"AVM'LERİN İSİMLERİ VERİLEREK YAPILAN PAYLAŞIM ASILSIZ"
Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, sosyal medyada bazı cadde ve AVM'lerin adı verilmek suretiyle bombalı eylem yapılacağı şeklinde haberlerin asılsız ve uydurma haberler olduğu belirtilerek, "Halkımızın huzurunu bozmak amacıyla, daha önce de bu tür dedikoduların sosyal medya aracılığı ile yayılmaya çalışıldığı tespit edilmiş ve sorumlular hakkında yasal işlem yapılmıştır. Yetkili makamlar tarafından yapılan açıklamalar dışında, kasıtlı olarak yayılmak istenen asılsız paylaşımlara vatandaşlarımızın itibar etmemesi ve kentimizin güvenliği için gerekli tüm tedbirlerin alındığının bilinmesi hususu, kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.