ANKARA İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Şereflikoçhisar İlçe Jomutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine yapılan kontrollerde, bir yolcu otobüsünün bagajında 150 karton kaçak sigara ele geçirildi.

Jandarma, Şereflikoçhisar E-90 Karayolu 128. kilometrede Kırşehir-Kaman yol ayrımında yapılan yol kontrol ve arama faaliyetleri sırasında bir yolcu otobüsünü durdurdu. Gaziantep'ten Ankara'ya giden yolcu otobüsünde seyahat eden bir vatandaşın valizinde gümrük kaçağı 150 karton kaçak sigara ele geçirildi. Batman'dan İstanbul'a giden yolcu otobüsünde seyahat eden bir şahsın valizlerinde 330 karton, yine aynı otobüste yolcu olarak bulunan başka bir şahsın valizinde ise 98 karton kaçak sigara ele geçirildi.

Jandarma, Hatay'dan İstanbul'a giden yolcu otobüsünde seyahat eden Suriye uyruklu bir şahsın valizinden 67 karton kaçak sigara, aynı otobüste yolcu olarak bulunan Suriye uyruklu başka bir şahsın valizinde 54 karton kaçak sigara olmak üzere toplam 699 Karton kaçak sigara ele geçirdi. Ele geçen kaçak sigaraların piyasa değerinin yaklaşık 27 bin TL olduğu belirtilirken, yakalanan 5 şüpheli, hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet etmek suçundan gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildi.

Ankara il Jandarma Komutanlığı, vatandaşların huzur ve güveninin teminatı için benzer faaliyetlerine aralıksız olarak devam edeceğini belirtti.

 () (AY) (FOTOĞRAFLI)