ANKARA İl Jandarma Komutanlığı, 30 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri ile ilgili alınacak emniyet tedbirlerini en üst seviyeye çıkardı. Jandarma sorumluluğunda bulunan 886 sandık bölgesinde bin 248 sandıkta 226 bin 519 vatandaşın huzur ve güven içinde oy kullanabilmeleri için 2 bin personeliyle görevi başında olacağı belirtildi.

Seçim bölgelerinde vatandaşın oy kullanacakları alanlarda meydana gelebilecek olası olumsuz durumlara ve provokasyonlara karşı personel uyarıldı. Jandarma, alınacak emniyet tedbirleri, verilen eğitim ve tatbikatlarla pekiştirildiğini açıkladı. Ankara İl Jandarma Komutanlığı, Pazar günü oy verme işleminin başlangıç saatinden itibaren bitimine ve son sandık ve oy pusulalarının ilçe ve il seçim kurullarına salimen ulaştırılıncaya kadar kesintisiz emniyet tedbirlerine devam edeceğini belirtti.

Seçim bölgelerinde meydana gelebilecek olumsuz durumlar için vatandaşların ücretsiz '156 Jandarma İmdat' hattını heran arayabileceklerini belirten yetkililer, '175 yıldır olduğu gibi, Vatandaşın Huzuru Jandarmanın Gururu' sloganıyla seçim ve sonrasında da her zaman vatandaşlarımızın yanında olunacağını bildirdi. Açıklamada, "Vatandaşlarımızın huzur ve güveninin teminatı olan Ankara İl Jandarma Komutanlığı, benzer faaliyetlerine aralıksız olarak devam etmektedir" denildi.

AY (MV) (FOTOĞRAFLI)