KALABALIĞIN ARASINDAN GEÇMEK İSTEYEN TRAMVAY VATMANI TEPKİ GÖRDÜ

Eskişehir'de öğle saatlerinde Anadolu Üniversitesi'ndeki ODTÜ'ye destek yürüyüşünün ardından akşam saatlerinde de Direniş Forumu tarafından kent merkezinde yürüyüş düzenlendi. Yolu kapatarak yürüyen kalabalılığın arasında geçmek isteyen tramvay vatmanına kalabalık tepki gösterdi.

Hoşnudiye Mahallesi Kanatlı Alışveriş merkezi önünde toplanan yaklaşık 80 kişi 'Her yer ODTÜ her yer direniş' yazılı pankart açıp yürüyüşe geçti. Tramvay hattının bulunduğu İsmet İnönü Caddesi'nden Porsuk Bulvarı'na doğru yürüyen grup çeşitli sloganlar attı. Yunus Emre Devlet Hastanesi-Otogar seferini yapmakta olan tramvayın vatmanı, kalabalığın arasından geçmek isteyince tepki gördü. Guruptakilerle vatman arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Tepkiler üzerine tramvay grubun arkasından geldi. Grup, daha sonra Şair Fuzuli Caddesi'nden Porsuk Bulvarı'na döndü ve isminin Ali İsmail Korkmaz Parkı olarak değiştirilmesi için daha önce imza kampanyasının başlatıldığı Eti Parkı önünde yürüyüşü tamamlandı.

Eskişehir Direniş Forumu adına basın açıklamasını Can Ersoy okudu. ODTÜ'deki ormanın talan edilmesine karşı çıkan öğrencilere destek verdiklerini ifade eden Can Ersoy şunları kaydetti:

"Eskişehir Direniş Forumları olarak sesleniyoruz. Taksim'de Gezi Parkı'nın yıkım kararını durdurduğumuz gibi ODTÜ'nün ormanının talanını da durduracağız. Artık AKP'ye karşı direnenlere her yerde destek olacağız. AKP'ye karşı direniş ruhunu tüm illere yayacağız. Her direniş sesine Eskişehir'den de destek vereceğiz. ODTÜ'de süren direniş de Gezi direnişi gibi zaferle sonuçlanacak."

Basın açıklamasının ardından kalabalık yakındaki Özdilek Kültür Merkezi önüne giderek burada kendi aralarında düzenledikleri foruma katıldı.