Ergün YILMAZ/SİLVAN (Diyarbakır), ()- DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'ne bağlı Dağcılar Köyü'nde amca ile yeğeni arasında muhtarlık adaylığı konusunda başlayan tartışma, seçim sonrasında silahlı kavgaya dönüştü. Ailelerinin de karıştığı çatışmada 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı. Ölen kişinin yakınları olaydan sonumlu tuttukları muhtar ile kardeşlerinin evlerini ateşe verirken, jandarma köyde geniş güvenlik önlemi aldı. 

Silvan'ın Dağcılar Köyü'nde muhtarlık seçimi için mevcut muhtar Kemal Uruç ile yeğeni Kerem Uruç aday oldu. Muhtarlığı kazanan Kemal Uruç, aday olmamasını istediği yeğeni ile bugün saat 17.00 sıralarında köyde karşılaşınca çıkan tartışmada kan aktı. Tartışmanın büyümesi üzerine muhtar Kemal Uruç ile Kerem Uruç evden getirdikleri tabancalarla birbirlerine rast gele ateş açtı. Bu sırada kavgayı ayırmaya çalışan 30 yaşındaki Mikail Uruç ile 50 yaşındaki Hükümet Uruç adlı kadın kurşunlara hedef oldu. Çatışmada vurulan Mikail Uruç olay yerinde yaşamını yitirirken, ağır yaralanan Hükümet Uruç ise Silvan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Akraba iki aile arasında muhtarlık nedeniyle çıkan silahlı kavga nedeniyle köyde gerginlik arttı. Ölen Mikail Uruç'un yakınları, Kemal Uruç ile kardeşlerinin evlerini yaktı. Gözaltına alınanların olduğu olay nedeniyle köyde yeni bir çatışma yaşanmaması için jandarma geniş çaplı önlem aldı. Soruşturma sürdürülüyor.

EY(GG/SSA)