EDİRNE’nin Keşan İlçesi’nde yolun karşına geçmek isteyen 31 yaşındaki Kader Şahinbaş’a, Çanakkale’den aldığı hastayı İstanbul’a götüren özel bir hastanenin nakil ambulansı çarptı. Şahinbaş olay yerinde hayatını kaybederken, ambulans sürücüsü Gökhan Özmen gözaltına alındı.
Kaza, Keşan- Malkara karayolunun 2’nci kilometrede meydana geldi. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören bir hastayı alarak İstanbul’da bulunan özel bir hastaneye götürmek üzere yola çıkan 26 yaşındaki Gökhan Özmen’in kullandığı 34 JJ 8263 plakalı nakil ambulansı, Keşan- Malkara yolunun 2’nci kilometresinde yolun karşısına geçmek isteyen Kader Şahinbaş’a çarptı. Kazada ambulansın altında kalan Şahinbaş olay yerinde yaşamını yitirdi. Şahinbaş’ın cesedi savcı ve jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Kazayı yara almadan atlatan ambulans sürücüsü Gökhan Özmen ise ifadesi alınmak üzere Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Ambulansta bulunan hasta ise başka bir ambulansla İstanbul’daki özel hastaneye gönderildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.