TUNCELİ'de Bölgesel Amatör Ligi (BAL) takımları bugün oynanan ve konuk ekibin 1-0 üstünlüğü ile sona eren Dersimspor- Beşikdüzü maçının bitiş düdüğünden sonra Dersimsporlu bir yönetici, maçın orta hakemi Sedat Orak'ı yumrukladı. Baygınlık geçiren Orak, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Bugün saat 12.00'da oynanan Dersimspor-Beşikdüzüspor maçını, konuk ekip Beşikdüzüspor'un 1-0 kazanması sonrası, olaylar çıktı. Karşılaşmanın orta hakemi Sedat Orak'a tepki gösteren taraftarlar, penaltılarının verilmediği iddiasıyla maç sonunda hakem aleyhine tezahürat yaptı.
Maçın bitiş düdüğüyle birlikte sahaya giren ve kimliği açıklanmayan Dersimsporlu bir yönetici, karşılaşmanın orta hakemi Sedat Orak'a saldırdı. Orak, başına aldığı yumruk darbesi sonucu saha içerisinde baygınlık geçirdi. Olayla birlikte güvenlik görevlileri, saldırgan yöneticiyi stat dışına çıkarırken, saha kenarındaki sağlık görevlileri saldırıya uğrayan hakem Orak'a müdahale etti. İlk müdahalesi yapılan hakem Sedat Orak, ambulansla Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sedat Orak'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kendisine yumruk atan kulup yöneticisinden şikayetçi olduğu belirtildi. Şikayet üzerine saldırgan yöneticinin gözaltına alındığı kaydedilirken, yaşanan olaylar sırasında bir taraftarın da yaralandığı ifade edildi.