ADANA'da amatör futbol takımı Sarıçam Burukspor'un oyuncularını taşıyan minibüs lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkıp devrildi. Kazada aralarında antrenör ve yöneticinin de bulunduğu 13 kişi yaralandı.
Kaza, akşam saatlerinde Adana-Karataş Karayolunun Yüzbaşı Köyü yakınlarında meydana geldi. Amatör Lig U-17 C Grubu'nda mücadele eden Sarıçam Burukspor futbol takımı Karataş Belediyespor ile yaptığı karşılaşma sonrası dönüş için yola çıktı. Sarıçam Burukspor futbol takımı oyuncularını taşıyan 01 S 1373 plakalı minibüs, lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkıp devrildi. Yoldan geçen diğer sürücülerin ihbarı üzerine kaza yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Jandarma ekipleri ikinci bir kazayı önlemek için yolu trafiğe kapattı. Kazada yaralanan futbolcular Akın Büyümez (16), Kazım Kaan Ünsal (15), Furkan Kıvrak (15), Berat Karanfil (14), Mahsun Ünal (16), Abdi Yıldırım (15), Osman Nasal (15), Fırat Sarcan (16), Turgut Ahmet Özak (16), İbrahim Acun ile antrenör Salih Arıyürek ve kulüp yöneticisi Mehmet Güngör ambulanslarla Adana'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Kaza sonrası Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Gülleri ile Kulüp Başkanı Cabbar Konuk, Adana TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Kulüp Başkanı Cabbar Konuk, "Takımımız, Karataş Belediyespor U-17 takımıyla yaptığı maçtan sonra kaza yaptı. Hepimize geçmiş olsun. Bu emektar kardeşlerimiz ve biz büyük bir aileyiz. Çocuklarımıza nasıl sahip çıkılması gerekiyorsa biz o yönde sahip çıkıyoruz. Şu an korkulacak bir durum yok çok şükür. İki çocuğumuzda ciddi yaralanma var. Diğer çocuklarımızda ise hafif sıyrıklar var" dedi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

(SÜ/RT)