Sinan HARMANCI/AMASYA, () – AMASYA’da yaşayan 48 yaşındaki Misket Çelik  belediye ekipleri tarafından alınan iki köpeğinin tüfekle vurularak öldürüldüğünü ardından da yakıldığını idida etti. Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise iddiaları yalanladı.
Amasya Şehirüstü Mahallesi’nde 3 gün önce meydana gelen olayda, Misket Çelik  iki köpeğini mahalle sakinlerinin çok ses yaptıklarını ileri sürerek şikayet ettiğini belirtti. Bunun üzerine Amasya Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi görevlisi iki kişinin eve gelerek, hayvan barınağına götürmek üzere köpeklerini aldığını belirten Çelik, "Hayvanları patates çuvalı gibi kamyonun içine savurdular. Bunlar köpekleri alıp gidince yanımda bulunan yeğenime bunları takip edelim dedim. Şeyhcui Mahallesi’nin üstüne geldiler, ormanlık alanda arabayı durdurdular ve köpekleri arabadan indirip tüfekle tek tek vurdular. Müdahale edeyim diye düşündüm ama bana da bir şey yaparlar diye korktum" iddiasında bulundu.
Amasya Adliyesine gidip suç duyurusunda bulunduğunu belirten Çelik, belediye görevlilerinin daha sonra öldürdükleri köpekleri daha sonra yaktıklarını ileri sürerek "Bunu yapanlar insan olmaz" dedi.
BAŞKAN ÖZDEMİR, İDDİALARI YALANLADI
İddialar üzerine basın açıklaması yapan Amasya Belediyesi'nin AK Partili  Başkanı Cafer Özdemir, olayın seçim öncesinde gerçeği kesinlikle yansıtmayan bir iddia olduğunu söyledi. Kendisinin de sık sık hayvan barınağını ziyaret ederek denetleme yaptığını belirten Başkan Özdemir açıklamasına şöyle devam etti:
"Söz konusu olan hayvanların nasıl olduğu belli olmayan bir bölgede hayvanın cesedinin yakılması ile ilgili belediyemizin uzaktan yakından bir alakası yoktur. Çünkü bu bölgedeki bizim hayvan barınağımızın etrafında bir böyle olayla karşılaşılmamıştır. Belediyemizin elemanları veya çalışanları hakkında herhangi bir görüntü, belge bulunamamıştır. Yaptığım incelemelerde çalışanlarımızın bu olaydan en ufak bilgilerinin olmadığı tarafımıza beyan edilmiştir. Bu bir insanlık suçudur. Yani bir hayvanı belki öldürülebilir ama yakılamaz olayla ilgili yapılacak o insanların kendi fiziki yapılanmasıyla kafalarındaki çeşitli başka türlü takıntıları olan insanların yapacağı iştir. Bir hayvanı yakmak bir hayvana canice işkence yapmak normal bir insanın yapacağı iş değildir. Dolayısıyla bizim belediyede çalışan kardeşlerimizin ekibimizin böyle bir vahşi olayı işleyeceklerine ihtimal vermiyorum. Ve yaptığım incelemelerde de bununla ilgili her hangi bir bulgu ve belgeye rastlamadık. Bunu siyasi malzeme olarakta kullanmalarını da burdan kınıyorum."

SH(MS/AAA) (FOTOĞRAFLI)