GÜMRÜK ve Ticaret Bakanlığı Samsun Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, Samsun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri alınan bir ihbarı değerlendirerek Amasya Gümüşhacıköy’de bulunan bir istasyonu 1 ay süreyle takibe aldı. Yapılan takibin ardından operasyon düzenlenen istasyonda yasadışı yollarla satılan 2 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirdi.

Akaryakıt istasyonuna giden Gümrük Muhafaza ekipleri, istasyon çevresinde ve pompalarda yaptıkları detaylı araştırmada, istasyon planında bulunmayan ve depo olarak kullanılıyor süsü verilmiş, sac baraka içerisinde tank giriş vanaları buldu. Vanalarda yapılan incelemeler sonunda gizli tankın burada gömülü olduğu anlaşıldı.

İş makinesi ile pompalardan sac baraka yapı istikametinde yapılan kazıda pompalar ile gizli tank arasında bağlantıyı sağlayan boru hatları tespit edilirken, baraka tabanında yapılan kazıda da istasyon planında bulunmayan ve içerisinde kaçak akaryakıt olduğu anlaşılan 70 tonluk tank ortaya çıkarıldı.

2 MİLYON TL İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ

İstasyondaki kazı çalışması sonucunda ortaya çıkarılan 70 tonluk gizli tank ve düzenek ile 2 bin lt kaçak motorine el konuldu.

İstasyon hakkında idari soruşturma başlatan Gümrük Muhafaza ekipleri, istasyona 2 milyon TL idari para cezası keserek cezanın onayı için dosyayı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna gönderdi.

Ayrıca kaçak akaryakıt satan işletme faaliyete kapatılırken sorumlular hakkında soruşturma açıldı.