İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - OSMANİYE'de, Alzheimer hastası 75 yaşındaki Nevzat Gülsarı, 5 gün önce ortadan kayboldu. Arama ve kurtarma ekipleri, özel eğitimli köpek eşliğinde yaşlı adamı aramaya başladı.
Eşi Hatice Gülsarı ile birlikte Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinde yaşayan 4 çocuk babası ve işçi emeklisi Nevzat Gülsarı, geçen 18 Mart'ta öğle saatlerinde evden ayrıldı. Akşama kadar geri dönmeyen Nevzat Gülsarı'nın yakınları, durumu polise bildirerek kayıp ihbarında bulundu. Güvenlik güçlerinin yanı sıra aile yakınları ve çocukları da Nevzat Gülsarı'nın gidebileceği yerleri aradı. 'Sherry' adı verilen arama-kurtarma köpeğine Nevzat Gülsarı'nın kıyafetini koklatan Osmaniye ve Adana'daki arama-kurtarma ekipleri de, köpekle birlikte arama çalışmalarına başladı.
YARDIM İSTEDİ
Babasının etrafta 'Çaycı Nevzat Dayı' olarak bilindiğini söyleyen Bahadır Gülsarı, "Mobese kameralarında görünen bölgelerde arıyoruz. Kesin gördüm diyenler var ve 24 saat arıyoruz. İlaçlarını da şu anda kullanamıyor. Yer ve yön duygusu olmuyor, kaybolduğunu bile bilmiyordur. Görenlerin polise haber vermelerini istiyoruz" dedi.

İE(BK/BT) (FOTOĞRAFLI)