İZMİR’in Ailağa İlçesi’ndeki bir oyun parkında, içinde yaklaşık 30 bin lira değerinde ziynet eşyası ile 500 lira bulunan çantayı bulan 35 yaşındaki Necmiye Önal, çantayı sahibine teslim etti.
Aliağa İlçesi’ne bağlı Helvacı Köyü’nde oturan 65 yaşındaki Ömrüye Albayrak, oğlu Mutlu Albayrak ve gelini Gülsüm Albayrak’ın biriktirdiği yaklaşık 30 bin TL değerindeki ziynet eşyası ile 500 lirayı alıp bankaya yatırmak üzere Aliağa’ya geldi. Yorulunca bir çocuk oyun parkındaki banka oturup dinlenen Ömrüye Albayrak, daha sonra oyun alanından ayrıldı. Ancak, çantasını burada unuttu. Bir süre sonra çantasını unuttuğunu fark eden Albayrak, oğlu ve gelinine haber verdi. Bu sırada, çocuğunu oyun parkına getiren Necmiye Önal, çantayı bulup içine baktı. Ziynet eşyalarıyla parayı gören Önal, minibüs şoförü olan eşi Nebi Önal’ı arayıp, çantada nüfus cüzdanı çıkan Ömrüye Albayrak’ı tanıyıp tanımadığını sordu.
AKRABASI ÇIKTI
Eşinin bulduğu çantanın uzaktan akrabası Ömrüye Albayrak’a ait olduğunu dile getiren Nebi Önal hemen Albayrak’ı arayıp çantanın kendilerinde olduğu haberini verdi. Büyük bir mutluluk yaşayan Albayrak, oğlu ve geliniyle çantayı aramalarına rağmen bulamadıklarını, polise gittikleri sırada da Önal’ın kendilerine ulaştığını kaydetti. Nebi Önal ve eşi Necmiye Önal’a teşekkür eden Ömrüye Albayrak, "Bir daha kimseden emanet bir şey almam. Çok şükür çanta bulundu" dedi.