APARTMANDAKİ YABANCILAR AYRILDI
Alanya Jandarma Komutanlığı bünyesinde oluşturulan özel ekip cinayet şüphelisi olarak aranan 2 kişinin yakalanması için çalışmalarını sürdürürken, olayın meydana geldiği Euro 5 Sitesi'nde oturan yabancı tatilciler, duydukları endişe nedeniyle buradan ayrıldı. Apartmanda 50 dairenin bulunduğunu belirten site sakinleri, bu dairelerden 40'ının kiraya verildiğini, 10'unun ise boş olduğunu kaydetti. Kiraya verilen dairelerden 6'sında Türk vatandaşlarının, 34'ünde ise çoğunluğu Alman ve Rus tatilcilerin kaldığı vurgulandı.
Olayın ardından korkuya kapılan yabancı tatilcilerden 31'inin kaldıkları daireleri boşaltarak ya ülkelerine döndüğünü ya da başka otellere yerleştiğini aktaran site sakinleri, apartmanda halen 6 Türk ve 3 yabancının oturduğunu vurguladı.
ALMAN BASINI GENİŞ YER VERDİ
Diğer yandan Alman çiftin öldürülmesi Alman basınında geniş yer buldu. Başta Almanya'nın en çok okunan gazetelerinden Bild olmak üzere bütün gazeteler cinayeti sayfalarına taşıdı.
Bild gazetesi, cinayet haberini Peter ve eşi Kertsin Horvarth'ın yaşam hikayesiyle birlikte verdi. Haberde, Peter ve Kertsin Horvarth çiftinin ikinci evliliklerini yaptığı, Peter'in ilk evliliğinden bir oğlu olduğu, ülkesinde savcı olarak görev yaptığı, Kertsin'in ise ilk evliliğinden bir kızı olduğuna yer verildi.
YAHUDİ RESSAMDAN MİRAS KALDI
Gazete haberde ayrıca, öldürülen Peter Horvarth'ın annesinin sanat koleksiyoncusu olduğunu, Federal Almanya'nın 1969 ve 1974 yıllarında başbakanı olan Willy Brandt'ın sekreterliğini yaptığını yazdı.
Haberde, Peter Horvarth'a anneannesinden miras olarak Yahudi kadın ressam Gertrude Sandmann'a ait büyük bir koleksiyon kaldığı, bu koleksiyona paha biçilemediği iddia edildi. Yahudi ressam Sandmann'ın, Nazi zulmünden kaçarak Peter Horvarth'ın anneannesinin evine sığındığı, uzun süre orada saklandığı, bu sırada birçok resim yaptığı, bu resimleri Horvarth'ın anneannesine verdiği belirtildi.
ALMAN ÇİFT CİNAYETİNDE SOMUT BİLGİLERE ULAŞILDI
Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz ise Kertsin ve Peter Horvath cinayetiyle ilgili son 2 günde somut bilgilere ulaştıklarını açıkladı. Cesetlerin olaydan çok sonra bulunduğu için geçen zamanın cinayetin aydınlatılmasını zorlaştırdığını belirten Başsavcı Yavuz, "İnce elenip sık dokunması gereken bir durum. Güvenlik kameralarını civardaki bazı kişilere izleterek kimlik tespiti yapmaya çalıştık. Bu bilgilerin dışarı sızdırılması gibi bir zafiyet olduğu anlamına gelmiyor" dedi.
Olayla ilgili eşkali belirlenen ancak kimliği tespit edilemeyen 2 zanlı olduğunu aktaran Başsavcı Yavuz, "Ancak olay anında civarda başka bir kişi veya olayı azmettiren bir kişi olabilir. Bunu bilmiyoruz. Son 2 günde bazı somut bilgilere ulaştık. Ölenlere ait bazı eşyanın çalınması söz konusu, ancak bu eşyaların maddi değeri çok ciddi değil. Güzel çalışıyoruz. Aldığımız mesafe iyi" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI