ALANYA'da Alman 65 yaşındaki Peter ve eşi 50 yaşındaki Kerstin Horvath'ın el ve ayakları bağlı, öldürülmesi ardından gözaltına alınan çiftin kaldığı sitenin bahçıvanı Şeref Ö., savcılık sorgusu sonrası serbest bırakıldı.
Alanya'ya 2 hafta önce tatil için gelerek bir sitenin 10'uncu katında daire kiralayan Peter Horvarth ile eşi Kertsin Horvarth'tan uzun süre haber alamayan Almanya'daki yakınları, durumu Türkiye'deki güvenlik güçlerine bildirdi. 21 Ağustos Perşembe günü verilen adrese giden ekipler, 12 katlı apartmanın 10'uncu katındaki daireyi çilingire açtırdı. Evde yapılan aramada, çiftin cesetleri ayrı odalarda, yatak bazalarının içinde bulundu. El ve ayaklarından iple bağlanmış, ağızları koli bandıyla kapatılmış çiftin, başlarına aldıkları darbe sonucu öldükleri belirlendi.
SAVCILIK SORGUSUNUN ARDINDAN SERBEST
Jandarma ve savcılık incelemesi ardından Alman çiftin cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otopsi işlemleri sürerken, gözaltına alınan sitenin bahçıvanı Şeref Ö., sorgusunun ardından dün saat 20.00 sıralarında adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcısına yaklaşık 4 saat ifadesi alınan Şeref Ö., gece yarısı serbest bırakıldı. 
Cinayeti aydınlatmak için Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından oluşturulan 6 kişilik ekip, sitenin ve çevresindeki 70 güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Şu ana kadar yapılan incelemelerde 2 şüphelinin tespit edildiği ve bu kişilerin arandığı kaydedildi.

FOTOĞRAFLI