Teoman ERİŞ/ALANYA(Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya ilçesi Mahmutlar Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta Alman 65 yaşındaki Peter Horvart ile eşi 50 yaşındaki Kertsin Horvart'ın öldürülmesi olayına karıştığı iddiasıyla Zonguldak'ta yakalanan 32 yaşındaki Murat Çelik Alanya'ya getirildi.

Zonguldak'ta geçen hafta cuma günü yakalanan cinayet zanlısı 37 yaşındaki Tarkan Cengiz'den sonra olayın diğer şüphelisi 32 yaşındaki Murat Çelik de dün saat 22.00 sıralarında yine Zonguldak'ta yakalandı. Zonguldak polisi, dün sabah kente geldiğini belirlediği Murat Çelik'in gidebileceği 3 eve akşam eş zamanlı baskın yaptı. Murat Çelik, Karaelmas Mahallesi'nde baskın yapılan eniştesinin evinde gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguya alınan Murat Çelik, cinayeti tutuklu zanlı Tarkan Cengiz ile birlikte işlediklerini itiraf etti.

İYİ DERECEDE ALMANCA BİLİYOR

Bir süre Almanya'da yaşadığı ve daha sonra sınır dışı edildiği belirlenen Murat Çelik'in iyi derecede Almanca konuşması nedeniyle Alman çiftle tanışıp dostluk kurduğu belirtildi. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye götürülen Murat Çelik, buradaki İnfaz Büro Müdürlüğü'nde yapılan işlemlerinin ardından Alanya'ya gönderildi. Bugün saat 22.00'de Alanya Devlet Hastanesi'ne getirilen Murat Çelik, burada sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Mahmutlar Jandarma Karakolu'na götürüldü. Hastane önünde gazetecilerin sorularına cevap vermeyen Murat Çelik'in yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

TARKAN CENGİZ TUTUKLANMIŞTI

Tatil için geldikleri Alanya'da 12 katlı apartmanın 10'uncu katında kiraladıkları dairede ağızları koli bandıyla kapatılıp, el ve ayakları iple bağlanarak başlarına sert bir cisimle vurularak öldürülen Horvart çiftinin cesetleri, ayrı odalarda yatak bazalarının içinde bulunmuştu. Cinayete karıştığı iddiasıyla aranan Tarkan Cengiz, geçen hafta cuma günü Zonguldak'ta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde imza atmak için gittiğinde polis ekipleri tarafından yakalanmış ve Alanya'ya gönderilerek tutuklanmıştı.

FOTOĞRAFLI