Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ), () - TEKİRDAĞ’ın Ergene İlçesi’nde direksiyon kontrolünü yitirince yönetimindeki otomobilin takla atması sonucu arkadaşı 23 yaşındaki Özge Battal’ın ölümüne, 3 arkadaşının yaralanmasına neden olan aalkollü sürücü 21 yaşındaki Erdem Sedef hakkında 3-15 yıl hapis cezası istendi.
Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergene-Çorlu yolunda geçen 3 Aralık günü Marmaracık yakınlarında meydana gelen kaza ile ilgili soruşturmayı tamamladı. Karamehmet Köyü'nde bir arkadaşlarının asker eğlencesine katıldıktan sonra sabah Çorlu’ya dönmek üzere 59 UR 862 plakalı otomobil ile yola çıkan Erdem Sedef, başka bir aracı solladığı sırada direksiyon kontrolünü yitirince araç takla attı. Erdem Sedef, otomobilden yara almadan kurtulurken, aynı araçta bulunan Hatice Yaman, Sinem Kurt ve Gizem Kurt yaralandı. Folklor eğitmeni Özge Battal ise, hayatını kaybetti.
Kaza ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanan araç sürücüsü Erdem Sedef hakkındaki soruşturmayı tamamlayan Çorlu Cumhuriyet Savcısı Sinan Kırtepe, iddianameyi hazırladıdı. Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Adli Tıp Kurumu tarafından verilen otopsi raporunda Özge Battal’ın beyin kanaması ve iç organ yaralanmasına bağlı olarak öldüğünün tespit edildiği belirtildi.  Ayrıca 1.70 promil alkollü araç kullandığı tespit edilen Erdem Sedef'in 'Taksirle ölüm ve yaralanmaya neden olmak' suçundan 3-15 yıl hapis ile cezalandırılması istendi. Savcı Kırtepe iddianamesinde sürücü Sedef’in alkollü olması nedeniyle de cezanın 3'te 1 oranında attırılmasını istedi.
 
MY(LK/İD) (FOTOĞRAFLI)