ESKİŞEHİR'de 22 yaşındaki G.K., polisi arayarak gece alkolün etkisiyle kavga ettiği tanımadığı 2 kişiden birinin Porsuk Çayı'na düştüğünü söyledi. İhbar üzerine geceleyip polis ve itfaiye ekipleri su kenarında, öğle saatlerinde de Ankara'dan gelen dalgıç polisler Porsuk Çayı'nda yaptıkları aramada herhangi bir ceset bulamadı.
Kurtuluş Mahallesi eski otogar yanında gece saat 00.30 sıralarında meydana gelen olayda, 155 Polis İmdat hattını arayan G.K., "Yolda karşılaştığım 2 kişi ile kavga ettim. Kavga sırasında biri kaçtı, diğeri demir korkulukların üzerinden çimlerin üzerine, buradan da yuvarlanarak Porsuk Çayı'na düştü" dedi.
İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ve itfaiye ekipleri geceleyin Porsuk Çayı kıyısında el fenerleriyle arama yaptı. Polisler, Eskişehir'de arama yapacak dalgıcın olmaması nedeniyle Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden dalgıç talebinde bulundu. İhbarı yapan ve aşırı miktarda alkollü olduğu belirtilen G.K. da polisler tarafından gözaltına alındı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği'nde görevli dalgıçlar öğle saatlerde Eskişehir'e geldi. Polisler, G.K.'yı da olay yerine getirdi.
2 dalgıç polis yaklaşık 1 saat süreyle Porsuk Çayı içerisinde arama yaptı, ancak herhangi bir ceset bulunmadı. Dalgıçlar daha sonra aramayı sonlandırarak Ankara'ya döndü. G.K. ise ifadesi alınmak üzere yeniden Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Bir yetkili, ihbarı yapan G.K.'nın aşırı alkollü olduğunu ve çelişkili ifadeler verdiğini belirterek, "2 kişi ile kavga ettiğini bunlardan birinin Porsuk Çayı kenarındaki demir korkulukların üzerinden su kıyısındaki çimlerin üzerine, oradan da yuvarlanarak suya düştüğünü söylüyor. Çimlerle Porsuk Çayı arasında bir-kaç metre mesafe var. Çimlerin üzerine düşen kişinin yuvarlanarak suya düşmesi çok zor. Sanırız kavga sırasında çimlerin üzerine düşen kişi ayağa kalkıp hemen yakında bulunan basamaklı merdivenlerden çıkıp gitmiş. İhbarcı kişi de kavga ettiği diğer kişiyi kovalayıp geri döndüğündü, bu kişiyi göremeyicince suda boğulduğunu sanmış. Ancak biz her türlü olasılığa karşı Ankara'dan dalgıç polislerin gelmelerini sağladık. Dalgıçlar yaptığı aramada bir şey bulamadı. Şuna kadar polise kayıp müracaatın da olmadı. İhbarı yapan kişiyi ifadesini aldıktan sonra serbest bırakacağız" diye konuştu.