TEKİRDAĞ’da bir hafta önce 3’ncü kez alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulan 46 yaşındaki Sedat Yılmaz, aşırı alkol aldıktan sonra köyüne dönmek için çıktığı yolda otomobilin takla atması sonucu yaşamını yitirdi. Sedat Yılmaz’ın babası Mustafa ve kardeşi Vedat Yılmaz’ın da alkollü araç kullanırken kaza yaparak hayatlarını kaybettiği öğrenildi.

Tekirdağ şehir merkezinde alkol alan 46 yaşındaki çiftçi Sedat Yılmaz, iddiaya göre alkollü bir şekilde gece saatlerinde Seymenli Köyü’ndeki evine gitmek için yola çıktı. Tekirdağ-Malkara Karayolu 10’ncu kilometresinde aldığı alkolün etkisi ile kullandığı 59 AE 789 plakalı otomobilinin direksiyon hakimiyetini yitiren Yılmaz, takla atan aracının altında kalarak hayatını kaybetti. Kazayı görenlerin ihbarıyla gelen polis ekipleri araç içerisinde ve çevresinde çok sayıda boş ve dolu içki şişeleri buldu.

NE CEZALAR, NE DE KAZALAR ONU DURDURAMADI

Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, 46 yaşındaki Yılmaz’ın sonuncusu geçen hafta olmak üzere 3 kez alkollü araç kullandığı gerekçesiyle ehliye el konulduğunu belirledi. Kazayı haber alarak olay yerine gelen Yılmaz’ın bir yakını “Bayramda uyardım. Alkol almamasını söyledim. Bizi dinlemedi. Alkol yüzünden kaza yapıp öldü” dedi.

BABASI VE KARDEŞİDE TRAFİK KAZASINDA ÖLMÜŞ

Babası ve kardeşinin de alkollü araç kullanırken kazada öldüğünü ifade eden bir başka yakını ise “Babası Mustafa Yılmaz 2000 yılında, kardeşi Vedat Yılmaz ise 2004 yılında alkollü araç kullanırken kazada öldü. Ne vardı bu kadar alkol alacak. Ne buluyorlar bu alkolde” diyerek gözyaşı döktü.

Yılmaz’ın cesedi Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından kesin ölüm nedenin belirlenmesi için Tekirdağ Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.