Şahap AVCI/ALİAĞA (İzmir), () - İZMİR'in Aliağa İlçesi'ndeki bir akaryakıt istasyonu ile rafineri arasındaki boru hattından mazot hırsızlığı yaptıkları ileri sürülen 5 kişiden 2'si polis tarafından yakalandı. Şüphelilerden 1'i tutuklanırken, diğeri adli kontrollü olarak serbest bırakıldı. Diğer 3 şüpheli ise aranıyor.
Bir ihbarı değerlendiren Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, Nemrut Mevkisi'ndeki Gemi Söküm Bölgesi'nde bulunan bir akaryakıt istasyonu ile Aliağa Rafinerisi arasındaki yerin 2.5 metre altından geçen boru hattından mazot hırsızlığı yapıldığı belirlendi. Bunun üzerine geçen salı gecesi harekete geçen polis, İ.T.'yi (50) söz konusu boru hattını yanında yakalayıp, gözaltına aldı. İ.T.'nin ifadesinden yola çıkan polis mazot hırsızlığına H.C. (34) ,B.C. (54), H.E (26) ve M.C.'nin (27) de karıştığını tespit etti. Polis, M.C.'yi de yakalayıp, gözaltına aldı. Gözaltına alınan 2 şüpheliden M.C., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp, Şakran Cezaevi'ne gönderildi, İ.T. ise adli kontrollü olarak serbest bırakıldı. Polis, diğer 3 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Şüphelilerin mazot hırsızlığında kullandıkları plakasız kamyona da el konuldu. Kamyon, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesine çekildi.
Geçen 9 Ocak'ta da jandarmanın dikkati sayesinde TÜPRAŞ'tan başka bir akaryakıt şirketinin dolum tesisine giden boru hattından özel düzenekle mazot çalındığı tespit edilmiş, kasasındaki tankta 20 ton mazot bulunan bir kamyon ele geçirilmişti.

ŞA(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)