ESKİŞEHİR'de 2 Haziran'da Gezi Parkı protestoları sırasında uğradığı saldırıda ağır yaralanan, 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi Hatay'da talimatla verdikleri ifadelerinde sanıklardan şikayetçi oldu.
Ali İsmail Korkmaz'ın babası Şahap, annesi Emel, ağabeyi Gürkan Korkmaz ile kız kardeşleri Melike Çakırkaya ve Aylin Taktuk, Hatay Barosu'na kayıtlı 25 avukat, Hatay Adliyesi'ne geldi. Aile ve avukatlar, Kayseri'de görülen davayla ilgili Hatay 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde talimatla ifade verdi. Aile olayla ilgili sanıklardan şikayetçi oldu. Mahkeme çıkışında bir açıklama yapan Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Avukat Gürkan Korkmaz, "Eskişehir'de görülmesi gereken dava Kayseri'ye taşınınca dava 4'e bölünmüş oldu. Ana dava Kayseri'de bir kısım tanık Eskişehir ve Ankara'da müştekiler ise Antakya'da. Aile olarak bizlere talimatla şikayetçi olup olmadığımız soruldu biz de sanıklardan şikayetçi olduğumuzu yeniledik" dedi.
Aileye destek olan avukatlar ise yaptıkları açıklamada şöyle dedi:
"Hatay Barosu avukatları olarak bizler, bugün Ali İsmail Korkmaz davasında talimatla Hatay 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifadesi alınan Korkmaz ailesinin yanındaydık. Şikayetlerimizi iletip davayı sonuna kadar takip edeceğimizi ve davaya katılacağımızı bir kez daha beyan ettik. Tüm sanıklar, öldürme fiilinden ayrı ayrı birinci dereceden sorumludur. Yardım etme kapsamında değerlendirilerek sanıkların suçlarının hafifletilmesi kabul edilemez. Bundan sonra da yine ana davanın görüldüğü Kayseri'de olacağız. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız."