BARO BAŞKANI: PROVOKASYONLARDAN UZAK DURULMALI
KAYSERİ Barosu Başkanı Fevzi Konaç, Ali İsmail Korkmaz davasıyla ilgili Kayseri Adliyesi'nin tarihi bir misyon üstleneceğini söyleyerek, "Gezi Parkı olaylarında Ali İsmail Korkmaz gibi bir gencecik fidanın toprağa verilmesi gönlümüzü acıtıyor. Umarım bu dava da diğer faili meçhuller gibi olmaz ve sonuçlanır" dedi.
Baro Başkanı Fevzi Konaç, provokasyon uyarısında da bulundu ve "Herkes adaletin yerini bulması için elinden gelen katkıyı sunmalı ve yeni adli vakaların oluşmasına imkan vermemelidir" diye konuştu. Türkiye’nin geçmişte faili meçhullerle ve cinayetlerle büyük bedeller ödediğini dile getiren Konaç, şunları söyledi:
"Ne yazık ki geçmişteki bir takım olaylar yüreğimizi kanattı. Ali İsmail Korkmaz gibi gencecik bir fidanın Gezi olaylarında genç yaşta toprağa verilmesi gönlümüzü acıtıyor. Bu nedenle adaletin tesis edilmesi, yani suçlulara ulaşılması konusunda onurlu bir duruşa ihtiyaç var. Davanın önüne geçecek bir takım provokasyonlardan uzak durulmalı. Gerçek suçluların bulunması, adaletin tam olarak icra edilmesi konusunda herkese ve özellikle Kayseri Adliyesi’ne tarihi görev düşüyor. Elbette protestolar ve bazı STK’ların demokratik tepkileri olacaktır. Ancak bu tepkiler, yeni tartışmalara yol açmamalıdır. Kayseri’ye yakışır şekilde adaletin tesisine katkı sağlamak varken, yeni adli vakalara yol açacak tavırlar bizlere yakışmaz. Gerçek suçlular, görevi, kimliği ne olursa olsun yargılanmalı ve cezalarını almalıdır. Bu bizim Ali İsmail Korkmaz’a karşı ruhani görevimizdir. Bütün taraflar sükunetle adaletin tesisinde vakarlı bir duruş sergilemelidir."
Dava nedeniyle Kayseri’ye gelecek baro başkanlarını ve avukatları ağırlayacaklarını da belirten Konaç, "Dava nedeniyle gelecek meslektaşlarımızı misafir etmek boynumuzun borcu. Umarım geçmişteki faili meçhuller gibi bir sonuç ortaya çıkmaz. Kayseri Adliyesi’nin tarihi misyonunu en iyi şekilde yerine getireceğine ve kamunun vicdanını rahatlatacak bir sonucun ortaya çıkacağını temenni ediyoruz" diye konuştu.
FEYZİOĞLU: KAYSERİ’YE ÇIKARMA YAPMAK İÇİN DAVA TARİHİNİ BEKLİYORUZ
Öte yandan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili görülecek davayla ilgili yaptığı açıklamada, "Ben de müdahil vekiliyim. Kayseri’ye adalet için Barolar Birliği olarak da çıkarma yapacağız. Mahkemenin vereceği kararı bekliyoruz" dedi.
muhababirinin telefonla görüştüğü Feyzioğlu, "Şu an için Kayseri’ye gitmemizin bir anlamı yok. Bu konuda bilgi kirliği var galiba. Biz davayı yakından takip edeceğiz. Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan bizim meslektaşımız. Aynı zamanda ben de müdahil vekiliyim. Kayseri’ye adalet için Barolar Birliği olarak da çıkarma yapacağız. Birçok avukat gitmeyi planlıyoruz. Mahkemenin vereceği kararı bekliyoruz. O tarihte adalet için Kayseri’de birlikte olacağız ve sorumluların gerekli cezayı alması için mücadele edeceğiz."