ESKİŞEHİR'de 2 Haziran'da Gezi Parkı protestoları sırasında saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ile 5'i tutuklu 8 kişi 'güvenlik' gerekçesiyle Kayseri'de yargılanacak.
Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, 20 Kasım 2013 tarihinde yapılacak ilk duruşma öncesinde Valiliğe ve Cumhuriyet Başsavcılığına birer yazı göndererek duruşmanın Eskişehir'de yapılmasının güvenlik açısından herhangi bir sakıncasının olup olmadığını sordu. Cumhuriyet Başsavcılığı ile Valilik duruşmanın güvenlik açısından başka ilde yapılması yönünde görüş bildirdi. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi davanın başka ilde görülmesi için Adalet Bakanlığı'ndan talepte bulundu.
Alınan bilgilere Adalet Bakanlığı, Korkmaz davasının başka bir ilde alınmasına karar verdi. Adalet Bakanlığı'nın aldığı karar Yargıtay'a bildirildi. Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi de davanın oy birliğiyle Kayseri'de görülmesini kararlaştırdı. Yargıtay'ın kararı gereği 20 Kasım 2013 tarihinde Eskişehir'de yapılacak olan ilk duruşmanın Kayseri'de görüleceği bildirildi.
Davanın Kayseri'de görülmesi ile ilgili karar yazının henüz Eskişehir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gelmediği belirtildi. Bir yetkili, "Davanın Kayseri'de görüleceği doğru. Yargıtay'ın aldığı karar bize henüz ulaşmadı. Gelecek karar ile birlikte dava dosyasını olduğu gibi Kayseri'ye göndereceğiz. UYAP sistemine göre davayı Kayseri'de bulunan iki ağır ceza mahkemesinden biri alacak" dedi.
4'Ü POLİS 8 KİŞİ YARGILANACAK
Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ile ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan polis memuru Mevlüt Saldoğan (41), fırın sahibi İsmail Koyuncu (35), akrabaları Ramazan Koyuncu (27) ve Muhammet Vatansever (32) ile pidecide çalışan Ebubekir Harlar (20) ile tutuksuz sanıklar polis memurları Şaban Gökpunar (36), Hüseyin Engin (43) ve Yalçın Akbulut (36) 20 Kasım'da Kayseri'de yargılanmaya başlanacaklar.
Ali İsmail Korkmaz'ın Hatay'da oturan ve avukat olan ağabeyi Gürkan Korkmaz, davanın Kayseri'ye alınmasını eleştirdi. Olayın Eskişehir'de meydana geldiğini, duruşmanın da Eskişehir'de görülmesi gerektiğini ifade eden Korkmaz, "Bize bir süre önce Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nden yazı geldi. Duruşmanın 20 Kasım'da saat 09.00'da Eskişehir'de olacağı belirtiliyordu. Şimdi davayı uzak bir ile aldıklarını öğrendik" dedi.