Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), () - BODRUM'da tur teknesi olarak kullanılan 140 bin lira değerindeki 16 metrelik ahşap gulette, bu sabah erken saatlerde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevlerin arasında kalan piknik tüpünün patladığı yangında, tekne sahibi 48 yaşındaki Halit Yamaner denize atlayarak canını kurtardı. İtfaiye ekiplerinin yola çıkmasına rağmen kısa sürede alevler içinde kalan ahşap gulet battı.
Akyarlar Koyu Karaincir Mevkii sahilden 500 metre açıkta demirli 'Kos'adlı140 bin lira değerindeki 16 metrelik ahşap gulette, henüz belirlenemeyen bir nedenle bugün saat 07.00 sıralarında yangın çıktı. Kamarada uyuduğu sırada dumanlara uyanan ve yangını söndürmeye çalışan teknenin sahibi ve kaptanı Halit Yamaner, mutfaktaki piknik tüpünün patlaması sonucu denize atladı. Kısa sürede alevler, ahşap tekneye yayıldı. Söndürme ekiplerinin yola çıkmasına rağmen aşırı hasar alan gulet tipi tekne battı.
VÜCUDUNDA YANIKLAR OLUŞTU
Vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan Yamaner ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yamaner'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Görgü tanıklarından 45 yaşındaki Nurhayat Atakan, "Çok büyük bir patlama oldu ve koşarak kıyıya geldiğimde teknenin alev alev yandığını gördüm. Bir kişi yaralı kurtuldu" dedi.
Sahil Güvenlik ve polis yangınla ilgili soruşturma başlattı.
FOTOĞRAFLI